Tuskék erőszakkal vették át a lengyel közmédia székházát – a PiS egyik képviselőnője is megsérült

2023. december 20. 13:14

Tuskék legitimációval nem rendelkező „erős embereket” küldtek a TVP székházába – írja wPolityce.

2023. december 20. 13:14

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, Tusk tisztogatásba kezdett, és kirúgta a lengyel közmédia vezetését. Időközben a wpolityce.pl arról számolt be, hogy Tusk-ék legitimációval nem rendelkező „erős embereket” küldtek a TVP székházába, akik bebarikádozták magukat az állami televízió elnökének szobájába és 

 onnan leállították a TVP Info internetes, valamint kábelelérhetőségét. 

Mariusz Kałużny képviselő úgy fogalmazott a történtek kapcsán, hogy 

a helyzet drámai, ez egyszerűen Fehéroroszország.

A közmédia erőszakos átvétele során a PiS egyik női képviselője, Joanna Borowiak is megsérült a jobb karján, amit fel kellett kötni. A rendőrség jelenleg is helyszínel a TVP székházában.  

Kapcsolódó vélemény

undefined

Ungváry Zsolt

Mandiner

Idézőjel

Az Európai Unió ma már csak egy kirekesztő, balliberális szekta. Ráadásul még az ezeréves lengyel-magyar barátságba is belerondítanak.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: X-fotó

Összesen 373 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina11
2023. december 21. 19:33
Zokni 2023. december 21. 09:39 Mire ez a felhajtás?" én sem értem Zokni, hiszen TUSK a jogállamiság élő szobra...
evpus
2023. december 21. 18:01
A Morawiecki nyerte meg a választást és a lengyelek hadják, hogy ez a német ügynök tönkretegye az országukat és Európát.
polárüveg
2023. december 21. 17:28
Azért egyelőre még nem indult e egy majdani eseménysor. Nevezzük hát demokratikus puccsnak! A választási győztesnek át kellett adnia a hatalmat, és ezután az özönvíz, jogszabályok betartása máris nem kötelező. Teljes hatalomátvétel akár erőszakkal is. Mi az hogy megvárjuk a kinevezettek mandátuma lejártát, mint 2010 után Magyarországon.
Zokni
2023. december 21. 09:39
Mire ez a felhajtás? Ha úgy működtek, mint most itt a közmédia, akkor egyrészt nyilván lehetett jogalapja rá, másrészt még eljárás is indítható lehet egyesek ellen… (Ugye pl. a Cohn-Bendit riport hamisítóját, Papp Dánielt, az MTI hírszerkesztőségének vezetőjét nevezte ki a vezérigazgató az MTVA hír- és hírháttér-főszerkesztősége élére 2018-ban.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!