Több vizsgálat is indul a székelyudvarhelyi tragédia miatt

2023. december 19. 21:11

A román miniszterelnök azt mondta, a hatóságok felelősségre vonnak kivétel nélkül mindenkit, aki a székelyudvarhelyi tragédiért felelős.

2023. december 19. 21:11

A Mandiner hétfőn beszámolt róla, hogy összedőlt a Székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium diákotthonának egyik külső fala, legkevesebb négy gyermeket maga alá temetve.

Ezt is ajánljuk a témában

Hétfőn este kiderült, hogy nem sikerült újraéleszteni a tragédia egyik áldozatát. Novák Katalin Facebook-bejegyzésében úgy fogalmazott:

Részvétem és együttérzésem a székelyudvarhelyi tragédiában elhunyt fiatal családjának,

a sebesülteknek pedig mihamarabbi gyógyulást kívánok!

A legújabb hírek szerint átvette a nyomozást a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium kollégiumának hétfőn összeomlott épületrészének ügyében a marosvásárhelyi táblabírósági ügyészség – írja a Főtér.

Gianina Oreviceanu ügyészségi szóvivő kedden azt mondta:

négy bűncselekmény, vagyis egy gondatlanságból elkövetett emberölés és három rendbéli, gondatlanságból elkövetett testi sértés ügyében vizsgálódnak.

A nyomozás keretében több szakértői vizsgálatot is kérni fognak, de csak azután, hogy a falomlás helyszínét biztonságssá teszik.

A tragédia kapcsán megszólalt a kollégium épületén javítási munkálatokat végző cég tulajdonosa is, a 110 éves felújítás előtt álló épület körül ez a cég végzett szennyvíz-elvezetési munkálatokat, amelynek keretében a leomlott fal mellett árkot ástak.

László Sándor az Antena3 televíziónak azt mondta, nem tudták, hogy diákok tartózkodnak az épületben és hogy

a cég kitett az épület elé egy táblát, amelyen figyelmeztettek, hogy munkálatok zajlanak, senki ne menjen be az épületbe.

A News.ro úgy tudja, a munkálatok hétfőn kezdődtek, az árkot egy exkavátor ásta a fal mellett. Egy munkás, aki ott dolgozott, arról mesélt a cégvezető szerint, hogy látott egy vakolatdarabot lehullni, néhány másodperc múlva pedig az egész fal leomlott.

A lap kiemelte, hogy Marcel Ciolacu miniszterelnök kedden Slatinán azt mondta:

a hatóságok felelősségre vonnak kivétel nélkül mindenkit, aki a székelyudvarhelyi tragédiért felelős.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Veres Nándor

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ganaji b
2023. december 20. 00:22
Kezeljük ezt úgy, mintha itthon történt volna. A tragédiának itthon is volnának felelősei. Elvben.
Tehetős Totó
2023. december 19. 21:38
Romániát ki vonja felelősségre azért, hogy ellenséges a magyar őslakókkal? A magyarországi segítséget meg az oláhoknak is követeli " diszkrimináció" nélkül. Mert csak az ő diszkrimi-nációja európai!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!