Több tucat palesztinpárti tüntetőt tartóztattak le a Capitoliumban

2023. december 20. 06:19

Mintegy 60 embert vettek őrizetbe.

2023. december 20. 06:19
Pro-Palestinian rally at New York's Penn Station calls for Gaza cease-fire

A Capitolium épületében több tucat palesztinpárti tüntetőt tartóztattak le az amerikai törvényhozás biztonságáért felelős rendőrök kedden. A hatóság (US Capitol Police) közleménye felhívta a figyelmet arra, hogy előzetes információk voltak arról, hogy a csoport látogatóként jut be a Capitolium épületébe, ahol tiltakozásba kezd. A palesztinpárti tüntetők a törvényhozás főépületének kupolája alatti térben 

az izraeli hadműveletek során meghalt gázaiakra cipőik eldobálásával hívták fel a figyelmet.

A közlemény arra is kitér, hogy az előzetes információk nyomán megerősítették a rendőrségi jelenlétet az épületben, és akkor léptek közbe, amikor a csoport átlépte a törvény határait, vagyis elkezdte demonstrációját. Az Egyesült Államokban törvény tiltja a tüntetést a kongresszusi épületeken belül.

A rendőrök mintegy 60 embert vettek őrizetbe, akik a felszólításra sem hagytak fel a törvénysértéssel. A csoport tagjai ellen gyülekezés, intézmény működésének akadályozása és rendzavarás miatt indult eljárás.

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

Nyitókép: Selcuk Acar / ANADOLU / AFP

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mandiner444hu
2023. december 20. 12:03
Ha a muzulmánok nem követik el az 1200 zsidóember életét követelő október 7. tömegmészárlásukat akkor nincs ez a viszontdádá
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!