Térképen mutatjuk az orosz-ukrán háború elmúlt egy évében történt területi változásokat!

2023. december 17. 13:25

Yoram Hazony is kommentálta a történéseket.

2023. december 17. 13:25

Az ISW készített egy térképet, amely a területi változásokat mutatja Ukrajna Oroszországgal vívott háborújának elmúlt egy évében.

Gyakorlatilag nulla

 – kommentálta a térképet Yoram Hazony világhírű izraeli filozófus.

Fotó: Andre Alves / ANADOLU / Anadolu via AFP

 

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. december 17. 18:14
Az ukránok lőszer javadalmazása napi 20 lövés lövegenként. Az oroszok lőszer javadalmazása napi 100 lövés lövegenként. Az idő kinek dolgozik? Ezzel az intenzitással Oroszország nagyon sokáig el tud háborúzgatni. Ukrajnát már ma is csak a Nyugat tartja életben. Nem tud, nem is akar annyi fegyvert és lőszert adni, hogy Ukrajnának esélye legyen. Amerika megduplázta a 155 mm-es lőszer gyártását. Így már Amerika annyi lőszer gyárt havonta, amennyit Ukrajna öt és fél nap alatt lövöldöz el úgy, hogy közben spórol a lőszerrel. Minél tovább tart ez a háború annál nagyobb lesz az átalakulás a világban.
remi
2023. december 17. 18:07
"a katonáik és a nép éheznek, " Erről -egyelőre- szó sincs, a boltok roskadásig vannak zömében nyugati gyártmányú élelmiszerekkel és a frontkatonák is kapnak (legtöbbször) megfelelő ellátmányt, ami elég nagy százalékban nyugati gyártás. Az egy másik kérdés, hogy ha ebből az egyenletből kivonod a mi zsebünket terhelő árucikkeket akkor komoly helyzet lesz, a hátországban is. Egyébként banderisztánban péntek-szombat esténként minden diszkó és kocsma zsúfolásig tele van, bár arányaiban jóval több a nő mint azelőtt, de látszólag minden a megszokott mederben zajlik.
Akitlosz
2023. december 17. 17:56
Ami késik, az nem múlik. Az ukránok fogyóban vannak. Csapataik leterheltek, nem tudnak pihenni, újraszerveződni, a katonáik és a nép éheznek, mivel a gabonát inkább külföldre szállítják. Úgyhogy, ha összeomlik valahol az ukrán védelem, akkor az oroszok gyorsan megindulhatnak. Ukrajna követ területvédő stratégiát, Oroszország nem. "Védd a területet áldozd fel a katonákat és elveszíted a területet is! Védd a katonákat, áldozd fel a területet és a terület visszafoglalható!" / Mao Cetung /
Akitlosz
2023. december 17. 17:50
Ez a cikk megint azért van itt, mert "világhírű izraeli".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!