Térképen mutatjuk az orosz-ukrán háború jelenlegi állását

2023. december 22. 11:58

Az elmúlt hetekben az oroszok átvették a kezdeményezést, és több ponton is támadást indítottak az ukránok ellen.

2023. december 22. 11:58

A brit védelmi minisztérium közzétett X-en egy térképet, melyről leolvasható az orosz-ukrán háború frontvonalainak jelenlegi helyzete.

A Portfolió emlékeztet, hogy az elmúlt hetekben az oroszok átvették a kezdeményezést, és több ponton is támadást indítottak az ukrán állások ellen, nem is eredménytelenül. 

Habár Bahmut és Donyeck környékén több sikert is elértek, mindössze minimális területi nyereséget könyvelhettek el, ezt is csak nagyon súlyos veszteségek mellett. Azonban az nem jelenti azt, hogy a trend megfordulna: 

továbbra is rohamoznak az orosz csapatok, ez további nyereségeket hozhat számukra. 

A helyzetüket nehezíti, hogy beköszöntött a raszputyica, és az ukrán harcmezők sártengerében sokkal nehezebben tudják mozgatni a nehéz páncélosaikat – hangsúlyozta a lap.

Itt nézhetik meg az említett térképet:

Nyitókép: OLIVIER CHASSIGNOLE / AFP

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
véna
2023. december 23. 00:04
Gondolom tagjelölt jogállamisági alapkövetelmény, hogy az Orosz mentő és tűzoltóállomásokat kell rakétákkal szarrá lőni, mintha azok tehetnének bármiről is.
Ehetős Odó
2023. december 22. 15:51
"The illegal and unprovoked invasion of Ukraine is continuing" Persze, "illegal and unprovoked", a kurva brit anyátok...
Akitlosz
2023. december 22. 15:47
Akit mélyebben érdekel a harci helyzet, neki javaslom ezt csatornát, naponta többször (kétszer általában) is jelent, azaz még a naprakésznél is jobb. https://www.youtube.com/@militarysummary Ez a legfrissebb 5 órával ezelőtti: https://www.youtube.com/watch?v=X0b9cj7OjZ4
Akitlosz
2023. december 22. 15:23
Egyelőre nem a terület számít az orosz stratégiában. Az ukrán erőket morzsolják fel, miközben próbálják minimalizálni a saját veszteséget. Az ukrán erők fáradnak, nincsen kapacitás váltásokra, az oroszoknál van. Egy ukrán löveg 20-at lőhet naponta, egy orosz 100-at. Drónokból hasonlóképpen. Vajon ennek mi lesz a vége?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!