Tengerész Gyalog galopp

2023. december 18. 12:54

A New York Times is végre beismerte, hogy öngyilkos akcióba küldik az ukrán tengerészgyalogságot.

2023. december 18. 12:54
Robert C. Castel
Robert C. Castel
Facebook

„Egyre gyakrabban történik meg, hogy a fősodrú nyugati sajtó, ebben az esetben a New Yorn Times, olyan tényeket ismer be, amiket már hosszú ideje hangoztatok.

Ezúttal a Denyeper keleti partján, tengerészgyalogos alakulatokkal végrehajtott partraszállási kísérletek kerültek terítékre. Az ilyen akciók komplexitását az is megérti aki viziakadályon eddig csak hosszanti irányban kelt át, sétahajón. Ennek ellenére ezek az akciók is a Nagy Valamikori Áttörésnek lettek kikiáltva és voltak akik szerint ezek az ukrán sijerek már a Krímet fenyegetik.

Én a magam részéről csendesen megjegyeztem, hogy a Dnyeper nyugatról keletre, méterre pont olyan széles, mint keletről nyugatra. Ami anno Herszonnál, nehéz volt az oroszoknak, miért lenne könnyű az ukránoknak?

Két nappal ezelőtt a NYT is végre beismerte, ukrán katonákat szólaltatva meg, hogy ezekért a morál-sámfázó, kérészéletű politikai sikerekért öngyilkos akcióba küldik az ukrán tengerészgyalogságot. Arról nem is beszélve, hogy azért mert egy lövészalakulatot egy tengerészgyalogos alakulat cimkéje alatt formálnak újra, nem jelenti azt, hogy az újjoncok rendelkeznek a kétéltű harcászathoz szükséges eszközökkel és készségekkel.

Az ukrán »tengerészgyalogos«, »ejtőernyõs«, »légiszállítású« cimkék alatt legtöbbször könnyű lövészalakulatokat kell érteni bármilyen, a háborunak ebben a stádiumában luxusnak számító, célspecifikus képzés nélkül.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: OZGE ELIF KIZIL / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
iimre
2023. december 19. 07:46
"starlord-2 dec. 18. 13:19 Ime orbánotok két legjobb cimbije putin és erdogan, azzal az iráni elnökkel aki szerint izrael egy rákos daganat amit el kell pusztitani" Látom, nem csak értesz a politikához, de érted a működését is. :DDD
iimre
2023. december 19. 07:36
"abcd2k dec. 18. 17:41 igazából nem tudják mért kell elpusztítaniuk a nyelvi, kulturális, vér szerinti rokonaikat. Ki és mikor fogja velük megértetni, hogy nem, a saját, hanem idegen érdekekért pusztulnak." • Ez egy hosszabb történet: 1. https://badog.blogstar.hu/2022/05/28/nyikita-mihalkov-mondja/117323 /A Minszki Egyezmények (https://t.ly/Puqlt és https://t.ly/Ll_em) ellenére történő NATO–nyomulás részei időrendi sorrendben, az elhatározásokról szóló EU-POLITIKUSI nyilatkozatok akkori felvételeivel. 2. Ez itt a jenki stratégia: • Európára vonatkozóan: https://www.vilaghelyzete.com/2015/09/kotelezo-tananyag-az-usa-strategiajanak.html Ez pedig az ennek megfelelő taktika, a felkészülés (1), ill. a közelmúlt és a jelen (2): 1. https://magyarnemzet.hu/kulfold/2022/05/soros-harminc-eve-uralkodik-ukrajnaban-politikusok-a-media-es-a-veteranok-is-a-zsebben 2. https://magyarnemzet.hu/kulfold/2022/03/soros-es-az-amerikai-demokrata-politikai-elit-ukrajnaban
B_kanya
2023. december 19. 00:04
"abcd2k 2023. december 18. 17:41 Képzetlen motiválatlan katonákból pedig mindkét oldal bővelkedik," Igazából a ruszkik a frontra nem küldenek NEM önkénteseket, akinek nincs szerencséje, az bekaphat egy-egy távolsági drónt vagy átcsúszó M30-as rakétát a sorozottak közül, aki - mivel nem írta alá az önkéntességi papírt - 20-30-40 kilométerre van a fronttól. A hohol népmesékben szereplő ezermilllió halott oroszhoz sok tízezer hadifogoly járna, de valahogy azokat nem masíroztatják végig Kijev főutcáján vagy sorakoztatják fel a CNN kamerái előtt.
B_kanya
2023. december 19. 00:00
"Lajoss 2023. december 18. 22:09 Robi,hallom,túlfizetett a fidesz,keveset írsz…" Mármint pucérvobit a "fideszesindex"?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!