Szomorkodik a Politico: Orbán a legjobb napjait éli

2023. december 11. 08:36

Nem tetszik a brüsszeli lapnak, hogy „a diplomatáknak nem sikerült kimozdítaniuk a Magyarország által kialakított patthelyzetet”.

2023. december 11. 08:36
null

A Politico a reggeli brüsszeli hírlevelében az unióra nézve kínos felmérési eredmények mellett egy másik lényeges dologról is beszámolt. Mégpedig arról, hogy „a diplomatáknak nem sikerült kimozdítaniuk a Magyarország által kialakított patthelyzetet az Ukrajna finanszírozásával és a csatlakozási tárgyalásokkal kapcsolatban az uniós vezetők e hét végi találkozója előtt”.

Ezt is ajánljuk a témában

„Aki abban reménykedett, hogy a Magyarország és az EU többi része között Ukrajnával kapcsolatban kialakult patthelyzet a nagykövetek vasárnapi találkozóján megoldódik, annak csalódnia kellett”

 – fejtegették. „Két uniós diplomata szerint az egész napos megbeszélések után nem történt előrelépés a kulcsfontosságú kérdésekben, vagyis abban, hogy az EU képes lesz-e új pénzeszközöket folyósítani a háború sújtotta Ukrajnának, vagy a vezetők hét végi találkozóján megkezdhetik-e a csatlakozási tárgyalásokat”.

„Orbán szezonja” – tették hozzá, ugyanis az ő megfogalmazásuk szerint 

„az egész kontinens Ukrajna-politikáját blokkoló ember a legjobb napjait éli. 

A múlt heti, Emmanuel Macronnal és Pedro Sánchezzel folytatott megbeszélések után Orbán Viktor magyar miniszterelnök Argentínába repült, hogy megöleljen egy másik lázadó politikust, az újonnan megválasztott Javier Milei elnököt”.

Nyitókép: Andrea Savorani Neri/NurPhoto via Getty Images

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2023. december 13. 10:07
Ha vétótlan köpcös gecinek ezek a jó napjai, akkor milyenek a rosszak? Pénz nincs, zsarolás van ezerrel, a migránsok özönlenek, a háborúk tombolnak, a zsidók pedig népirtásba kezdtek, miközben az infláció még mindig az egekben, a mindenek felett álló szentséges gdp pedig gyászos értékeket mutat itthon és a németeknél is, a forint ismét bezuhant. Ezek lennének a vétótlan köpcös geci jó napjai? A kurva anyját neki, meg a politiconak is!
Kerezs
2023. december 11. 15:26
Nagyon úgy tűnik, hogy valójában egyetlen ország sem kívánja tovább finanszírozni az USA- Ukrajnát. Ha akarná, mindenki fizetne saját zsebből. Rettegnek az ötlettől, hogy ne közös döntés legyen. Utolsó reményük Orbán Viktor, hogy az ő révén meghiúsul a javaslat. Ha Viktor vicceskedni akarna, megtehetné, hogy egyetért, na akkor lenne csak ajvékolás.
Lajoss
2023. december 11. 15:24
Ugyan…el kell venni a szavazati jogot a csüngőhasútól…
freely
2023. december 11. 13:37
A héten két taslát fog kapni Orbán.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!