Szinte a teljes háború előtti orosz haderő megsemmisült, állítják az amerikaiak

2023. december 13. 14:26

Rejtélyes módon a CNN-nél landolt egy titkosszolgálati jelentés, amely alapján hírmondó is alig maradt az orosz hadseregből.

2023. december 13. 14:26
Kilőtt orosz tank

Az ukrajnai invázió kezdete óta Oroszország elveszítette az aktív szolgálatot teljesítő szárazföldi csapatainak 87 százalékát, valamint az invázió előtti harckocsik kétharmadát – írja a CNN egy feloldott amerikai titkosszolgálati értesülésre hivatkozva. 

A jelents  szerint az Ukrajnába érkezett 360 000 orosz katonából, beleértve a szerződéses és hadköteleseket is, Oroszország 315 ezret veszített a harctéren.

A 3500 harckocsiból pedig 2200 lett oda. A 13 600 gyalogsági harci járműből és páncélozott szállító járműből 4400 szintén megsemmisült, ami 32 százalékos veszteségarány.

A jelentés véletlenül épp akkor landolt a CNN-nél, amikor Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Washingtonba látogatott, hogy rávegye az amerikai vezetést az újabb, Joe Biden által a kongresszusnak benyújtott segélycsomag megszavazására, ám a republikánusok keményen ellenzik azt, elsősorban azt követelve, hogy a csomag koncentráljon jobban az Egyesült Államok déli határának védelmére az illegális migrációval szemben.

Ukrajna még kapott egy kisebb csomagot, de Anthony Blinken külügyminiszter arra figyelmeztette Zelenszkijt, hogy ha a kongresszusi csomagot nem szavazzák meg a republikánusok, akkor több támogatás aligha érkezik Ukrajnának. A republikánus vezetők is úgy nyilatkoztak, hogy ez az ügy nem Zelenszkijről szól, fontosabb a déli határ.

Ezt is ajánljuk a témában

Fotó: Vincenso Circosta / Anadolu Agency / Anadolu via AFP

Összesen 151 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gali64
2024. január 20. 12:16
Szinte a teljes Orosz haderő megsemisült,ok.Na ja akkor a náci Ukrán söpredék miért is hátrál mögötte csaknem az egész Eu és USA támogatásával!!!!!!!!! Drága apám mondta ha 100 évig nem születik hülye ember akkor is marad elég,de hogy pont az USA és az EU vezetésébe kerüljön majd az öszes,hát ez nagyon fáj főleg mert a bőrünkön erezzükk az elfuserált agyuk termését!?!?!?
bagira002
2023. december 27. 22:59
Ukrajna nagy győzelme egy orosz tankot kilőtt . Még is oroszok haladnak előre ukránok hátrálnak ennyit erről a cikkről .
fogas paduc
2023. december 14. 19:59
Mi pedig most jöttünk le a falvédőről, és mindent elhiszünk. Egyébként is az ukránok győzelemre állnak, minden ezzel ellentétes hír az oroszok megtévesztését szolgálja, hogy elbízzák magukat.
2023. december 14. 16:34 Szerkesztve
Pénzt akarnak a háború folytatásához. Nagy üzlet a háború! Az USA-nak különösen!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!