Olasz aktivisták a klímáért tüntettek, ezért fogták magukat, és zöldre festették Velence fő csatornáját

2023. december 10. 16:13

Azt állítják, ez néhány óra alatt elmúlik, és nem okoz semmi gondot.

2023. december 10. 16:13
null

Olasz klímaaktivisták akcióztak, egész konkrétan úgy, hogy zöldre festették Velence fő csatornáját – írja a Reuters. Az Extinction Rebellion aktivistái így tiltakoztak az ellen, hogy meglátásuk szerint nem történt előrelépés a dubaji COP28 klímacsúcson. 

Közleményük szerint a „környezetre ártalmatlan, fluoreszkáló hatást keltő festéket” használtak az akcióhoz, ami néhány óra alatt teljesen felszívódik, és visszaáll a csatorna eredeti színe. Az akció után egy közleményt is kiadtak, amelyben azt írták: „Amíg a kormányok beszélnek, mi számoljuk a károkat és az állandó áradások és tüzek áldozatait.”

Velence polgármestere, Luigi Brugnaro elítélte az általa „ökovandalizmusnak” nevezett akciót, és felszólította az olasz hatóságokat, hogy büntessék meg az aktivistákat. A tiltakozás idejére szombaton leállították a hajóforgalmat a Canal Grande csatornán, és biztonsági okokból ellenőrizni kellett a csatorna vizét.

Az esetről videó is készült:

Nyitókép: Marco Sabadin / AFP

 

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ergit
2023. december 11. 09:48
Én megitatnám velük a zöld vizet, egyből kiderül, mennyire természetes folyadék!
tetx
2023. december 10. 22:57
Én már nagyon várom a klímaaktivisták elit öngyilkos alakulatát. Megmutathatnák nekünk.
salátás
2023. december 10. 18:14
túlzás már ez basszátokmeg
luxusbatar
2023. december 10. 18:01
Valamelyik síversenyen is akcióztak. Kristoffersen majdnem meg is picsázta az egyiket. Idióták. https://www.youtube.com/watch?v=0qoE5pwh4ho
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!