„Nézzen szembe az igazsággal” – visszaszóltak az ukránok a szász miniszterelnöknek

2023. december 27. 13:14

Oleg Nyikolenko egyenesen azt írta, „az európai béke Moszkva vereségében rejlik”.

2023. december 27. 13:14
null

Nem váratott magára sokáig az ukránok válasza Michael Kretschmer, Szászország miniszterelnökének azon felvetésére, miszerint Ukrajnának ideiglenesen területeket kellene átengednie az oroszoknak a tűzszünet érdekében. 

Oleg Nyikolenko ukrán külügyi szóvivő azt írta: „Ha Ukrajna elfogadja az ideiglenes területvesztést, akkor az orosz csapatok közelebb kerülnek Németországhoz és különösen Szászországhoz. Putyin egyébként jól ismeri ezt a régiót abból az időből, amikor Drezda mellett szolgált. A területátadás minden bizonnyal nagyobb orosz agresszióhoz fog vezetni, ami kétségtelenül túl fog terjedni Ukrajnán. 

Az európai béke Moszkva vereségében rejlik. Felszólítjuk a német politikust, hogy nézzen szembe az igazsággal: először Angela Merkel kancellár, majd Olaf Scholz kancellár tett hatalmas politikai erőfeszítéseket, hogy meggyőzze Putyint a háború leállításáról. Nem sikerült”.

Nyikolenko Facebook-bejegyzésében kategorikusan kijelenti, hogy „semmilyen más engedmény sem fog” sikerre vezetni, mivel Putyin célja „Ukrajna elpusztítása és egész Európa destabilizálása”.

Ezután azt írja: „az egyetlen fordulat Németország Oroszországgal szembeni politikájában az lehet, ha még jobban támogatja Ukrajnát”.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 176 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dupree
2023. december 27. 23:29
Angela Merkel ????? HAZUDOTT Minszkben, baxod !!!
Kybon
2023. december 27. 22:50
Ide a pénzt te szemétgeci rohadék német! - gondolta a barátságos ukrán náci. Hozzátette magában, hogyha nem adja, akkor ezt is ki kell nyírni, ahogy az szokás...
alexandrosz-2
2023. december 27. 20:10
Elpusztultok hohol gecik.
Akitlosz
2023. december 27. 19:30
Jobb is, ha Ukrajna nem fogadja el a területvesztést, hanem kapitulál.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!