Nem lepődtünk meg: Zelenszkij újra elmegy Bidenhez, nyomást akar gyakorolni a kongresszusra

2023. december 11. 07:52

Az ukrán elnök ismét lobbizni kényszerül a támogatásért, miközben Amerika egyre inkább megosztottá válik a háború további finanszírozásának kérdésében.

2023. december 11. 07:52
null

Ahogy azt korábban megírtuk, Ukrajna további anyagi támogatásával kapcsolatban – főként a Hamász október 7-ei támadása óta – Amerika egyre inkább kezd megosztottá válni. Joe Biden elnök kedden a Fehér Házban fogadja majd Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, mivel az országnak nyújtandó segélyről szóló tárgyalások továbbra is megrekedtek a kongresszusban – írta meg a Politico.

Ezt alátámasztandóan múlt héten egy kongresszusi szavazáson a szenátorok többsége blokkolta Bidennek azt a segélycsomagját, ami többek között Ukrajna további anyagi támogatását biztosítaná.

Várhatóan Zelenszkij kedd reggel közvetlenül a szenátorokhoz is beszélni fog, annak reményében, hogy meggyőzze őket, hogy még az év vége előtt küldjenek Ukrajnának anyagi segítséget.

A lap szerint a szenátorok kétpárti csoportja küzd a határbiztonság szigorításáról szóló megállapodás véglegesítéséért, cserébe Ukrajna további finanszírozásáért.

Zelenszkij washingtoni látogatása várhatóan nyomást gyakorolhat majd a republikánus pártra 

– mondta a lapnak a Fehér Ház egy névtelenséget kérő magas rangú tisztviselője.

Hozzátette, hogy „ez arra is ösztönözheti a mainstream republikánusokat, hogy lépjenek fel a vezetés és a pártjuk azon tagjai ellen, akik most vonakodnak támogatni Ukrajnát”.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Drew Angerer / Getty Images

Tavaszi kampány

Kapcsolódó cikkek

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy-2
2023. december 11. 09:24
Úgy járja a világot, mint a fosos kutya! Telik a potyapénzből, amit a becsületesen dolgozó európai emberek pénzéből sikkasztottak el! A lotyó feleséged is vidd magaddal, mert beledöglik, ha nem tud milliókat költeni ékszerre. Rühes népirtó állat!
zakar zoltán béla
2023. december 11. 08:59
Dar Win
urban63
2023. december 11. 08:58
Megy jelentést tenni a tottyinak, hogy mit tudott meg Macron és Orbán találkozóról....
Antifleto
2023. december 11. 08:51
Ennek a náci ukrán rezsimnek mennie kell nem kompatibilis semmilyen demokráciával.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Ezek is érdekelhetik