Nagyon kínos ez Putyinnak: Kijev pár hónap alatt elpusztította Fekete-tengeri Flottájuk 20 százalékát

2023. december 29. 05:40

Legutóbb alig pár napja mértek súlyos csapást az ukránok az orosz haditengerészet eszközeire.

2023. december 29. 05:40
orosz haditengerészet
Nagy Gábor
Nagy Gábor

Igen kellemetlen napokat kell átélnie Oroszország első emberének, Vlagyimir Vlagyimirovics Putyinnak, miután Ukrajna sorra pusztítja el az orosz Fekete-tengeri Flotta hajóit. Legutóbb például, a december 26-án a Feodoszija kikötőjében horgonyzó Novocserkasszk nevű partraszálló hadihajót (desszanthajót) ért ismét ukrán találat – ezzel gyakorlatilag meg is semmisült –; meg nem erősített információk szerint Kijev brit gyártmányú Storm Shadow nevű cirkálórakétát használt.

Ezt is ajánljuk a témában

A súlyos csapást követően a Pravdában már arról írtak, hogy az orosz hajót lényegében a britek lőtték ki, a Fitzroy magazin pedig felvetette, mi lenne, ha Moszkva szállítson a jemeni húsziknak hajók ellen bevethető rakétákat, hogy ki tudják lőni a Vörös-tengeren hajózó brit hadihajót: a HMS Diamondot.

A brit védelmi minisztérium mindenesetre felvetette, desszanthajóval vélhetően hadianyagot szállítottak a frontra, lényegében a fedélzeten tárolt robbanóanyag miatt semmisülhetett meg a Novocserkasszk.

A december 26-i incidens után több bejegyzés részletezi az eddigi orosz veszteségeket – megjegyzik, hogy immár háromra nőtt a harcképtelenné tett orosz partraszálló hajók (a Szaratov és a Minszk kilövésével – a szerk.) száma; mások azt firtatják, az előbb említett hadihajók elpusztításával, a Moszkva cirkáló, a Vaszilij Bekh vontatóhajó, az Aszkold korvett, a Rosztov-na-Donu dízel-elektromos tengeralattjáró elsüllyesztésével, valamint az Ivan Golubec aknarakó hajót, az Olenyegorszkij Gornyak partraszálló hajót ért találatokkal lényegében elpusztult Oroszország Fekete-tengeri Flottájának húsz százaléka.

Nyitókép forrása: Twitter (X)


 

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
polárüveg
2023. december 29. 13:36
Pontosítsuk: A Nyugat kijevi álca alatt.
nempolitizalok-0
2023. december 29. 12:53
Orosz rakétával, orosz gps adatokkal a huszik kilőnek egy brit hadihajót. Proxiháború. Senki nem szólhat semmit.
backsplash
2023. december 29. 10:15
Tegyük rendbe a dolgokat. Kijev nem pusztított el semmit sem az orosz flottából. A Moszkvát is a britek lőtték el.
Gullwing
2023. december 29. 09:41
20 % ruszki Fekete-tengeri Flotta versus ukik területének majd 20% ruszki kézen... Lehet mérlegelni..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!