Moszkva népszavazást fontolgat Ukrajna Oroszországhoz való csatolásáról

2023. december 06. 17:27

A Duma védelmi bizottságának elnökhelyettese szerint Ukrajna már „megszűnt államként létezni”.

2023. december 06. 17:27

„Ukrajna Oroszországhoz való csatlakozásának kérdéséről a Krím lakosainak példáját követve népszavazáson kellene dönteni.” Ezt szerdán, december 6-án jelentette ki a Duma védelmi bizottságának elnökhelyettese, Jurij Svytkin, válaszul Chris Murphy amerikai szenátor szavaira a félsziget esetleges orosz fennhatóság alá való visszatéréséről. 

A parlamenti képviselő szavait az mk.ru portál idézi: „Az amerikai szenátus egyik tagja, a kormányzó Demokrata Párthoz tartozó Chris Murphy annak a véleményének adott hangot, hogy Ukrajna Oroszország részévé válhat, ha az amerikai törvényhozók nem járulnak hozzá az ország hatóságainak 2024-re szóló további támogatásához.

Nagyon sajnálatos, hogy egy amerikai szenátor dönt Ukrajna ügyeiben” 

– mondta Scsvytkin, aki szerint az Egyesült Államok juttatta Ukrajnát a teljes összeomláshoz, melynek következtében mára megszűnt államként létezni. A képviselő hozzátette, hogy ilyen körülmények között Oroszország számára a legfontosabb a különleges hadművelet feladatainak teljesítése.

Nyitókép: AFP/Anadolu Agency

 

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. december 08. 16:27
Gávárít Mászkvá…by mandiner.ru
bagira002
2023. december 07. 06:46
Putyin Ukrajnából Amerikát eut kizavarná, Amerika támaszpontot nem tudna Oroszország szomszédjába létesíteni , közvetlen veszély megszűnne.
bagira002
2023. december 07. 06:43
Ursula ezért igyekszik Ukrajnát euhoz csatolni .
survivor
2023. december 06. 21:21
Ubi Nem hallott Periklészről...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!