Morawiecki a tévészékház erőszakos elfoglalásáról: Nem hagyjuk, hogy diktatúra épüljön Lengyelországban!

2023. december 20. 14:02

A nemrég leköszönt lengyel miniszterelnök arra hívta fel a figyelmet, hogy „a hatóságok, akik állítólag törődnek a jogállamisággal, minden lépésben megszegik azt”.

2023. december 20. 14:02

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, a nemrég hatalomra került lengyel kormány tisztogatásba kezdett. Tuskék legitimációval nem rendelkező „erős embereket” küldtek a TVP székházába. Az incidens során egy PiS-es képviselő is megsérült.

A történtekre Mateusz Morawiecki a közösségi oldalán reagált. Az egykori miniszterelnök úgy fogalmazott, „a kulturális miniszter jogellenes intézkedései a TVP-vel, a Polskie Radioval és a PAP-pal kapcsolatban azt mutatják, hogy 

a hatóságok, akik állítólag törődnek a jogállamisággal, minden lépésben megszegik azt. 

És még csak egy hete uralkodnak...” 

„Nem adjuk fel. Nem hagyjuk, hogy diktatúra épüljön Lengyelországban” – szögezte le Morawiecki.

A vonatkozó bejegyzést alább olvashatják:

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: JAKUB PORZYCKI / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Antifleto
2023. december 21. 07:24
Megválasztották akkor is ha a legtöbb szavazatot nem Tuskó kapta, ez van élvezzék. A probléma viszont az, hogy ez bosszúszomjas majom neki fog menni az oroszoknak ami VH 3.0. Ne legyen igazam.
Tommaso
2023. december 20. 20:11
"a nemrég hatalomra került Tusk-kormány tisztogatásba kezdett" Vajon a választásokon győztesek kiket váltanak fel a saját megbizható embereikkel? Nyilván azokat, akiket az előző kormány helyezett oda -- a saját tisztogatásai idején. Az egyiknek szabad, a másiknak nem??? a PiS még ellenzékben sem demokratikus. Talán még nem jutott el a tudatukig, hogy a LENGYEL NÉP FELMOSTA VELÜK a PADLÓT. Vesztettek. Négy évig nincs szavuk a parlamenti döntéshozatalban. Addigra Jarosław Kaczyński, az autokrata fővezér,már vén trotty lesz.
Tommaso
2023. december 20. 20:09
Amikor a most bukott kaczynski-rezsim nyolc éve hatalomra került, átvette az irányitást a Közmédia felett, és saját, megbizható kádereire cserélte az addig ott dolgozókat. Most Tusk alakitott kormányt. És lecseréli az előző rezsimet elvtelenül kiszolgálókat. MI EVVEL A PROBLÉMA?
lájkbajnok
2023. december 20. 19:44
„a hatóságok, akik állítólag törődnek a jogállamisággal, minden lépésben megszegik azt.” A jogállamiságnak nincs definíciója. Ezzel az ócska trükkel akarod védeni a propagandamédiádat?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!