Morawiecki a tévészékház erőszakos elfoglalásáról: Nem hagyjuk, hogy diktatúra épüljön Lengyelországban!

2023. december 20. 14:02

A nemrég leköszönt lengyel miniszterelnök arra hívta fel a figyelmet, hogy „a hatóságok, akik állítólag törődnek a jogállamisággal, minden lépésben megszegik azt”.

2023. december 20. 14:02

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, a nemrég hatalomra került lengyel kormány tisztogatásba kezdett. Tuskék legitimációval nem rendelkező „erős embereket” küldtek a TVP székházába. Az incidens során egy PiS-es képviselő is megsérült.

A történtekre Mateusz Morawiecki a közösségi oldalán reagált. Az egykori miniszterelnök úgy fogalmazott, „a kulturális miniszter jogellenes intézkedései a TVP-vel, a Polskie Radioval és a PAP-pal kapcsolatban azt mutatják, hogy 

a hatóságok, akik állítólag törődnek a jogállamisággal, minden lépésben megszegik azt. 

És még csak egy hete uralkodnak...” 

„Nem adjuk fel. Nem hagyjuk, hogy diktatúra épüljön Lengyelországban” – szögezte le Morawiecki.

A vonatkozó bejegyzést alább olvashatják:

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: JAKUB PORZYCKI / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Antifleto
2023. december 21. 07:24
Megválasztották akkor is ha a legtöbb szavazatot nem Tuskó kapta, ez van élvezzék. A probléma viszont az, hogy ez bosszúszomjas majom neki fog menni az oroszoknak ami VH 3.0. Ne legyen igazam.
lájkbajnok
2023. december 20. 19:44
„a hatóságok, akik állítólag törődnek a jogállamisággal, minden lépésben megszegik azt.” A jogállamiságnak nincs definíciója. Ezzel az ócska trükkel akarod védeni a propagandamédiádat?
DBZ22
2023. december 20. 19:15
Most egy kis hőbörgés és aztán beáll a napirend a média már meg van és azt és úgy tálal ahogy neki jólesik . A nép megnyugszik hisz nincsenek rossz hírek csak hogy jön a lé meg hogy x-y hány évet kapott mert korrupt volt és lopott , a háttérben meg épülnek a befogadó táborok ( nem a balos területeken , főváros kizárva ) és szépen lassan apránként a többi EU-érték . A PIS meg bekaphatja a túltolt Orosz fóbiájával együtt ( nem érdemlik meg de talán tanulnak belőle ) és kimennek az utcára . Tusk egyetlen feladata hogy mindent úgy tegyen tönkre hogy az megváltoztathatatlan legyen ( migráns , vallás , gender , saját hadipar stb ) . Meggyőződésem hogy az EU-n belül hamarabb lesz fegyveres konfliktus mint a kitervelő USA-ban , sok sok embernek fogy a türelme . Az EU-s választásokban sem bízom , már nagyon látszik hogy minden ellenszelet elakarnak törölni , békésen nem fog menni az biztos .
betakentaur
2023. december 20. 19:01
Az USA barátotok csupa-csupa jót akar nektek. Ha beledöglötök, akkor is. Marhák. Most majd megtanuljátok, hogy nem a szomszédot kell utálni, hanem a távoli gyütt-mentet. Most szépen átélitek majd a magyar 2002-2010-es időszakot. Hátha megjön a ti eszetek is. Ha már nem tanultok a más hibájából, most megkapjátok a lehetőséget, hogy a sajátotokból tanuljatok. Reméljük azt a lécet legalább megugorjátok, vagy mentek a hülyék közé jó hosszú időre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!