Megdöbbentek a francia kommentelők: „Orbán Viktor nem az az ember, akit folyamatosan mutatnak nekünk!"

2023. december 08. 16:57

Hozzászólók sora jött rá arra Orbán Viktor franciaországi interjúja után, hogy a magyar miniszterelnök nem béna kacsa az európai politikában, józan érveket sorakoztat fel, és az EU vezetése csak azért próbálja meg rossz nacionalistának beállítani, mert nem akarja hallani a logikus véleményét.

2023. december 08. 16:57

„Nagyon figyelmesen elolvastam ezt az interjút, fókuszáltam a kifejtett érveire pontról pontra. Orbán Viktor nem az az ember, akit folyamatosan mutatnak nekünk! A véleménye több témában teljesen reális" – ilyen és ehhez hasonló hozzászólások jelentek meg az egyik vezető francia lap, a Le Point Orbán Viktorral készített exkluzív interjúja alatt. A beszélgetést a Mandiner is szemlézte, a teljes képet adó cikket ide kattintva olvashatja el, de ha csak az öt legerősebb kijelentésre van ideje, azt is megtalálja oldalunkon.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

A francia kommentelőket láthatóan meglepte, mit is gondol valójában Orbán Viktor többek között Ukrajna EU-csatlakozásáról, a migrációról és a NATO jövőjéről – a többség pedig egyetért vele.

Gratulálok a Pointnak az interjúhoz! Orbán Viktor nem az a béna kacsa az európai politikában, mint amit a helyesen gondolkodó és intellektuálisan felsőbbrendű sajtó, valamint a jogállamiság professzorai írnak nekünk”

– közölte az egyik olvasó.

Orbán Viktor tisztán látja Európa jövőjét

Az ukránokkal kapcsolatban többen megjegyzik, hogy nem szabad őket cserben hagyni, de ettől még nem válnak automatikusan Európa partnerévé, a mezőgazdaság ügyében pedig teljesen igaza van a magyar miniszterelnöknek, Ukrajna érkezése különösen Franciaországban jelentene katasztrófát.

Tűpontos szavak. Ezek azok az érvek, amiket az Európai Unió nem akar hallani, ezért mutatja őt nekünk rossz nacionalistának”

– állította egy másik hozzászóló. Többen is azt gondolják, hogy Orbán Viktor józan érveket sorakoztat fel az interjúban, különösen Ukrajnával és a NATO-val kapcsolatban. Más azt írta, a beszélgetés bizonyítja, hogy a kormányfő reálisan gondolkozik, és tisztábban látja Európa jövőjét, mint a nyugati országok vezetői.

Szó sincs Ukrajna elengedéséről

Az, akit farkasként állítanak be, számomra úgy tűnik, tele van józan ésszel és megfelelő értékrenddel”

– szögezte le egy kommentelő. Más arra hívta fel a figyelmet, hogy Orbán Viktor megvédi a véleményét, miközben a csapongó liberális demokráciák nem mutathatnak fel fényes eredményeket. A nemzeti érdekek védelmének fontossága a hozzászólók többségénél előkerült.

„Nem tudom, finomított-e az interjú érdekében a kifejezésein, de amit mond, teljesen logikus. Szó sincs Ukrajna elengedéséről, az erkölcstelen lenne és felhatalmazást adna az oroszoknak a támadások folytatására” – állítja egy másik olvasó. Akad, aki úgy véli, az interjú elárulja, miért van nagy szakadék az országok között az Európai Unió centralizált politikája miatt, és úgy sejti, a következő európai parlamenti választásokon elkerülhetetlenek a változások az EU vezetésében.

Honnan van pénzük a Riviérán élő ukránoknak?

Van, aki arra mutat rá véleményével, hogy a francia Riviérán sok gazdag ukrán boldogan él másfél éve, gyönyörű ingatlanokat vásárolnak, miközben nem dolgoznak egy percet sem. A hozzászóló feltette a kérdést, honnan van erre pénzük, és miért nem érdekli ez a francia adóhatóságot.

Az egyik kommentelő pedig álmodozott az interjú elolvasása közben:

Az az álmom, hogy egyszer Emmanuel Macron azt mondja, amit Orbán Viktor a hazájában. Azt, hogy a célunk nagyon egyszerű, senki ne lépjen be francia területre a franciák engedélye nélkül!”

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

Ezt is ajánljuk a témában

Kapcsolódó vélemény

undefined

Kohán Mátyás

Mandiner

Idézőjel

De persze nem úgy működik. Ha tehát Izraelt nem zavarják Magyarország türk barátai, Belpest vajon miért feszeng miattuk?

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 493 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2023. december 09. 19:53
Hallgattam az interjut és abban Orbán zseniális válaszait. Még a tökéletes angol tudásával is csillogott. (szerintem az utóbbi idöben angol órákat vett, jól tette) A hozzászólások dicshimnuszokat zengenek róla. Aki nem tud angolul, annak is ajánlom, hogy a Googllal fordíttassa le a válaszokat. Érdemes. Gyurcsánynak azért ajánlom ugyanezt, hogy gutaütést kapjon töle.
makapaka2
2023. december 09. 18:29
A balliberális médiumok nyugat Európában folyamatosan hazudnak Magyarországról!
Hangillat
2023. december 09. 15:01
EU EB- EP -s baller-libster urak, úrnők eurizálnak eszement szociálpatológiai, egyesítő sokszínűségre törő eszméletlen eszméikkel. Europe most EU+ rope (kötél). 'Kötelességtelenség'?
catalina11
2023. december 09. 14:35
Az egyik kommentelő pedig álmodozott az interjú elolvasása közben: Az az álmom, hogy egyszer Emmanuel Macron azt mondja, amit Orbán Viktor a hazájában. Azt, hogy a célunk nagyon egyszerű, senki ne lépjen be francia területre a franciák engedélye nélkül!” ehhez nem elég az álom, ideje felébredni...mi már felébredtünk, a Soros-Gyurcsány-Bajnai kómából!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik