Macron: Egyáltalán mit jelent a Hamász teljes megsemmisítése?

2023. december 03. 10:48

A francia elnök Benjamin Netanjahu szombati kijelentésére reagált a klímacsúcson.

2023. december 03. 10:48

Emmanuel Macron a dubaji klímacsúcson arról beszélt, hogy ha Izrael célja az, hogy teljesen megsemmítse a Hamász terrorszervezetet, akkor 

a háború tíz éven keresztül fog tartani.

„Azt hiszem, hogy eljutottunk arra a pontra, hogy az izraeli hatóságnak sokkal pontosabban meg kell határozniuk a célt” – idézte a francia elnököt a Politico.

Macron felszólalásában Benjamin Netanjahu szombat esti beszédére reagált, amiben az izraeli miniszterelnök arról beszélt, hogy Izrael célja a terrorszervezet teljes elpusztítása.

Ehhez kapcsolódóan a francia politikus azt a kérdést is feltette, egyáltalán mit jelent a Hamász teljes megsemmisítése, és 

van-e olyan, aki szerint ez lehetséges.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: WALEED ZEIN / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aerion
2023. december 03. 22:01
Európa nemzetei akkor fogják felemelni a fejüket, amikor a német újra német lesz. Előbb nem, egy perccel sem. De eljön ez a pillanat. És a moslék remeghet. Én német vagyok, a lelkemben (bár a tudatomban magyar, hisz itt élek) közeleg ú j r a a németek ideje.
Aerion
2023. december 03. 21:58
Tommaso Németország a világ legbékeszeretőbb országa. ----------------------- Németország ma a a kiheréltek, a kilúgozott agyúak, az agyonetetettek, a rövidlátók, a nemzetietlenek, a bűntudatban neveltek, a kultúraidegenek, a légneműsített hitűek, a fajtatagadók, a gyökértelenek, az öngyilkosok országa. Ott nem béke van a lelkekben, hanem a halál üressége. Nemzetet így még sosem tiportak el, mint a németet. Még a zsidót sem, mert míg számukra a Holocaust a megdicsőülés volt, az üdvözülés útja a hatalomhoz és az élethez, úgy a németek Holocaustja azóta is tart. És ez legalább annyira szörnyűséges bűntett.
backsplash
2023. december 03. 20:30
Azt, hogy akik benne vannak, azok mind, plusz 50 ezer "ártatlan" szurtosképű ki lesz terítve.
alexandrosz-2
2023. december 03. 15:42
A zsidók magukat semmisítik meg. Minden megölt arab helyére másik 10 áll és minden meggyilkolt arab gyerek helyett születik kettő másik. A muzulmán világ ugyan ez, csak 10x többen fenik a kést a rasszista népirtó zsidókra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!