Lengyel vélemény: akkor is meg kell nyitni a közös piacot Ukrajna előtt, ha nem EU-tag

2023. december 05. 11:49

A lengyel lapban megjelent véleménycikk szerint fel kell adni azt a jelenlegi elvet, hogy az EU-tagság minden előnye kizárólag akkor jár, ha egy ország formálisan is az Európai Unió tagja.

2023. december 05. 11:49
SANDU, Maia; MICHEL, Charles; ZELENSZKIJ, Volodimir

Egyre több érv szól amellett, hogy fel kell adni azt a jelenlegi elvet, hogy az EU-tagság minden előnye kizárólag akkor jár, ha egy ország formálisan is az Európai Unió tagja – áll a Rzeczpospolitában megjelent véleménycikkben. Anna Slowejsa szerint Magyarországon és Szlovákiában is összeomlottak azok a kormányok, amelyek elősegítették az EU-csatlakozást, mert hozzájuk kötötte a lakosság a sokévnyi áldozatot.

A szerző annak apropóján írt az EU-tagság kérdéséről, hogy továbbra sem csillapodnak a tiltakozás hullámai a lengyel kamionosok és mezőgazdaságban dolgozók körében.

Ezt is ajánljuk a témában

A cikk szerint

már az EU-tagság előtt meg kellene nyitni a közös piac és finanszírozás lehetőségét Ukrajnának, ezzel megkönnyítve a csatlakozási folyamatot.

A lap egy másik beszámolójában pedig a Varsói Egyetem Európai Központjának volt igazgatóját idézve azt írja, „Magyarország megalkuvás nélkül folytatja szuverenitási politikáját, és anélkül, hogy jelentős ellenállásba ütközne az Európai Unióban. Bogdan Góralczyk úgy véli, Orbán Viktor lázadást indított az EU ellen.

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: MTI/AP/Efrem Lukackij

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
faramuci
2023. december 06. 09:10
Tusk első dolga ez lesz...
Dunhill67
2023. december 05. 17:46
nem,nem kell
europész
2023. december 05. 16:48
Ezt megbeszélték a saját szavazóikkal is?
Burdisgarage
2023. december 05. 15:48
A dislike arra ment, hogy vélemény cikkről írt vélemény cikkel szúrják ki a szemem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!