Légy nyitott!

2023. december 15. 14:35

Jézus azt mondja minden hívőnek és Egyházának: légy nyitott, mert az evangéliumi üzenetnek szüksége van rád!

2023. december 15. 14:35
Ferenc pápa
Ferenc pápa
X

„Szüksége van rád, hogy tanúskodj róla és hirdesd! Gyülekezet, légy nyitott a Szentlélek leheletére, aki misszionáriusságra, evangelizálásra késztet!”

Fotó: Alessia Giuliani/Hans Lucas via AFP

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bell & Sebastian
2023. december 16. 08:54
Oneiro Nauta! Készséggel elhiszem, ennek ellenére az Anyaszentegyház a keresztelés szinonimájaként használja a szót abban az értelemben, hogy a keresztelés egyben az elme megnyitásának szertartása, amiben a Szentléleké a főszerep, az ikonográfiában lángnyelvként ábrázolva. A Szentatya -ha jól emlékszem- kettő évvel ezelőtt már kibontotta ezt a logikai sort, most csak visszautalt rá.
Bp1964
2023. december 15. 22:56
Nyitott leszek a Szentlélek leheletére, ahogy a Pápa mondja, de nem a divatos woke őrületekre amiket néha megpillantok Ferenc szavai mögött.
Bell & Sebastian
2023. december 15. 20:45
A Szentatya az elmélkedését egyetlen arámi szó köré szervezte (effata), ami Nyílj meg! -et jelent és része a keresztelésnek. A magyar szertartásban nincsen benne. Vagyis Jézus valóban mondta, hogy: Effata!, amitől a süketek hallani kezdtek és a némák beszélni, természetesen átvitt értelemben. Értették a tanítást és továbbadták másoknak. Valami ilyesmiről van itt szó, nem kell nagyon túlgondolni.
Pernahajder
2023. december 15. 17:14
A Devla meg aszongya: mindig legyen a zsebedben egy mágnes. Szívesen, vén trottyos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!