Kuleba kiadta a parancsot Brüsszelnek, ezt várja el az Európai Uniótól!

2023. december 01. 19:51

Az ukrán külügyminiszter bízik benne, hogy Kijev csatlakozni tud a nyugat-balkáni államokhoz.

2023. december 01. 19:51
null

Dmitro Kuleba interjút adott a Euronews szerbiai egységének, az interjúban többek között arról beszélt, Ukrajnának az EU teljes jogú tagjának kell lennie és reméli, hogy a nyugat-balkáni országokkal együtt csatlakozhat majd az európai nemzetközösséghez.

Az ukrán diplomácia vezetője kijelentette, Kijev háborús télre készül, arra készülnek, hogy az oroszok újra az állam infrastruktúráját támadják majd. A béketárgyalásokkal kapcsolatban elmondta, álláspontja szerint kis lépésekben kell haladni. 

A háború lezárásához először az ukrán békeformula támogatását javaslom”

– jelentette ki Kuleba, aki szerint másodjára kell felmérni az okozott problémákat és megoldást találni az Oroszországgal való kapcsolatra.Volodimir Zelenszkij korábban azt mondta, van még mit dolgozniuk, hogy Ukrajna megfeleljen az uniós elvárásoknak, ezért mindent megtesznek, hogy minél előbb EU-tagok lehessenek. 

Ukrajna és Szerbia is az Európai Unióhoz tartozik. Mindkettő európai nemzet. Stratégiáról van szó: ki kell terjeszteni az európai szabályokat, értékrendet és életformát Európa történelmi területére”

– mondta az ukrán külügyminiszter, aki azt üzente az Európai Unió vezetőinek, hogy ne kövessék el újra azt a hibát, hogy elhúzzák a csatlakozási folyamatot. Dmitro Kuleba úgy fogalmazott „joggal mondhatjuk: Ukrajna rázta fel az Uniót a »bővítési kómából«”. 

Nyitókép: JOHN THYS / AFP

 

Összesen 149 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2023. december 05. 21:52
Csatlakozol te Zelenszkij barátodhoz, és elhúztok Ukrajnából valamelyik palotátokba.
alexandrosz-2
2023. december 02. 17:26
Kulabácsi parancsokat oszt a csicskáinak. Azok meg végrehajtják. Pont, ahogy a vétótlan köpcös geci is, aki szállítja neki számolatlanul a pénzünket, üzemanyagunkat, gázunkat, áramunkat, gyógyszereinket, kötszereinket, gyógyítja a gyilkosaikat, üdülteti a gyilkosaik gyerekeit, Balatonon héderelteti a zsidóikat. Ez a csicskák dolga. Orbán pedig egy vétótlan sunyi geci csicska, aminél nem azt kell figyelni mit hazudik, hanem azt, amit csinál.
KBA98
2023. december 02. 11:32
Elvárja?????? Egész Európa tönkrement miattuk! Nem képzeli, hogy egy fitynget is kapnak!
Intar
2023. december 02. 09:48
Kuleba egy idegbeteg f@sz. Minél hamarabb eltüntetik a politikából, annál jobb lesz az ukiknak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!