Kiderült: ekkora veszteséget szenvedett el az orosz hadsereg a háború kitörése óta

2023. december 04. 15:45

A brit katonai hírszerzés döbbenetes számokat közölt.

2023. december 04. 15:45

Valószínűleg elérte a 70 ezret az ukrajnai hadszíntéren elesett orosz katonák száma a háború tavaly februári kezdete óta – áll a brit katonai hírszerzés hétfőn ismertetett helyzetértékelésében.

A londoni védelmi minisztérium által közzétett hírszerzési összefoglaló szerint az orosz reguláris haderő háborús halottainak száma 50 ezerre, a sebesülteké 180-240 ezer közé tehető a vizsgált időszakban. A brit hírszerzési értesülés szerint a Wagner zsoldoshadsereg Ukrajnában harcoló tagjai közül hozzávetőleg húszezer meghalt, 40 ezer megsebesült tavaly február és idén november között.

Mindezek alapján 220-240 ezer lehet a háborús sebesültek és 70 ezer a halottak száma az orosz oldalon,

így ezek a becslések azt valószínűsítik, hogy 290-350 ezer között jár az ukrán hadszíntéren megsebesült és elesett oroszok együttes száma a háború eddigi időszakában – áll a brit katonai hírszerzés hétfői elemzésében.

A brit védelmi tárca tájékoztatása szerint ebből a becslési sávból az következik, hogy mediánszinten számolva 320 ezer a 2022. február 24-én indított orosz hadműveletek kezdete óta Ukrajnában megsérült és elesett orosz katonák száma.

A brit katonai hírszerzés szerint ugyanakkor orosz hivatalos személyiségek körében is valószínűleg „sekélyes a tájékozottság” a teljes körű veszteségadatokról, tekintettel arra, hogy az orosz fegyveres erőkön belül „régre visszanyúló kultúrája van a megbízhatatlan tájékoztatásnak”.

***

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

A nyitókép illusztráció. Fotó: DIEGO HERRERA CARCEDO / ANADOLU AGENCY / ANADOLU VIA AFP

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. december 05. 07:46
Vicc. A " brit hírszerzés" annyit ér, mit a "brit tudósok".
jostothu
2023. december 04. 20:47
Ezt a Presmanus alá akartam írni. Hogy került ide?
jostothu
2023. december 04. 20:46
Ez az ember egy paródia. Teljesen szalonképtelen. Mint aki társaságban fingik, mint az elnöke.
SzkeptiKUSS
2023. december 04. 20:04
Nem tűnik túlzónak. A Wagner maga is 20000 környékére mondta a halottai és a súlyos sebsültjei számát. Ha belegondolok az oroszok tüzérségi fölényébe, akkor az ukránokét legalább 2 és félszeresére teszem. Ma kéne abbahagyni és nem holnap.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!