Kell miatta aggódni? Új koronavírus-variánst jelentettek be

2023. december 20. 18:27

Az Egészségügyi Világszervezet „érdeklődésre számot tartónak” nevezte az új covid-variánst.

2023. december 20. 18:27
null

A Reuters szerint az Világ Egészségügyi Szervezet (WHO) kedden a JN.1 koronavírus törzset „érdeklődésre számot tartó variánsként” osztályozta, és kijelentette, hogy a jelenlegi bizonyítékok alapján, a variáns egészségügyi szempontból alacsony a kockázatot jelent.

Szakértők elmondták a lapnak, hogy bár a törzs képes kikerülni az immunrendszert és könnyebben terjed, mint a jelenleg keringő más variánsok, ennek ellenére jelenleg nem mutat arra utaló jeleket, hogy súlyosabb megbetegedést okozhat.

Az JN.1 tehát jelenleg nem jelent nagyobb kockázatot a többi covid variánsnál”

– mondta Andrew Pekosz, a Johns Hopkins Bloomberg Közegészségügyi Iskola virológusa.

A WHO szerint a jelenlegi oltások továbbra is védelmet nyújtanak mind az JN.1, mind a COVID-19 vírus más keringő variánsaival szemben. A JN.1-t először szeptemberben fedezték fel az Egyesült Államokban, az Amerikai Betegségmegelőzési és Ellenőrzési Központ szerint.

Múlt héten Kínában hét COVID-szubvariáns-fertőzést azonosítottak.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Radoslav Zilinsky / Getty images

 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsolti123
2023. december 26. 22:19
Ezt meg kell hallgatni - az életünk múlik rajta Dr. Letoha Tamás kutatóorvos a Covid-őrületről a Fekete István Szabadegyetemen https://www.youtube.com/watch?v=m-h3vWNdK98 "Észszerű magyarázatok, gördülékeny előadás, nem kell hozzá tudósnak lenni, de igaz: aki a saját testének működését nem ismeri, azzal mindent meg lehet etetni. Hallgassátok meg, nagyon sok dologra rávilágit, és rájövünk, hol vettek minket palira." "és főként erre a COVID-őrületre hivatkozva akarják a WHO kezébe adni az életünket, katonai diktatúrát bevezetni olyan WHO emberekkel, akinek a főnöke terrorista, a lelkén milliók élete szárad és még csak nem is orvosok"
Kormánypárti2
2023. december 20. 21:01
Dugjátok fel magatoknak! Minden túltolt szar így jár. Ukrajna, Izrael, kovid, kímaszar.
MaBaker
2023. december 20. 20:59
Pontosan mi okból is született meg ez a cikk?
Novicsok-5
2023. december 20. 19:38 Szerkesztve
Mindig kell valami, amivel rettegésben lehet tartani az emberiséget. Az állandó félelem légköre. Máskülönben tennénk magasról a média által tudatosan adagolt terrorra. Félelem és fogyasztás elve.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!