Kártérítést kell fizetnie a moldáv védelmi minisztériumnak egy meleg katona részére, mert egyfolytában verték a laktanyában

2023. december 19. 16:26

120 000 lej (mintegy 2,4 millió forint) kártérítést kap a katona.

2023. december 19. 16:26
MOLDOVA-ELECTIONS-SOLDIERS

Megverték és verbálisan bántalmazták a moldáv hadsereg egy meleg katonáját – számolt be a Humen Online. Marin Pavlescuval két évvel ezelőtt történt meg az eset, úgy döntött, bíróságra viszi az ügyet. A chișinăui bíróság 50 000 lej fizetésére kötelezte a 2. motorizált gyalogsági dandárt, ahol a férfi szolgált, amiért szexualitása miatt zaklatták. A védelmi minisztériumnak szintén 50 000 lejt kell fizetnie, amiért megsértették a férfi tisztelethez és védelemhez való jogát. Ezen felül a két szervezetnek együttesen állniuk kell a férfi perrel kapcsolatos költségeit is, 20 000 lej értékben.

Pavlescu a 2023 júniusi meghallgatáson úgy nyilatkozott, hogy 

nem tudta, hogy minden nap meg fogják verni, miután felettesei és társai rájöttek, hogy meleg.

Az állandó verések miatt folyton tele volt zúzódásokkal, amire édesanyja is felfigyelt. A hadsereg pszichológusa azt mondta a férfinak, tűrje a verést, majd idővel javulni fog a helyzet.

Az ítélethirdetés után Pavlescu azt írta a Facebookon, hogy fellebbezni fog a döntés ellen, mert nem érzi úgy, hogy igazságot szolgáltattak volna neki.

A védelmi minisztérium nem kommentálta a döntést. Korábban a minisztérium jogásza kijelentette, hogy a hadsereg „a fiatalokat a haza védelmére készíti fel, és nem érdekli őket a [szexuális] orientációjuk”

A katonai szolgálat nem otthoni környezet. Vannak íratlan szabályok. A katonák találnak okot az ellenségeskedésre” 

– mondta az ügyvéd a tárgyaláson.

Nyitókép: Viktor Drachev / AFP. Illusztráció.

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alenka
2023. december 25. 20:23
Molesztálta a társait, nyomult a cunci buzi ... Igazi férfi ilyet megver, de alaposan ... És ismételten...
Dorset Naga
2023. december 20. 12:10
Arra lennék kíváncsi, hogyan derült fény a másságára?
Akitlosz
2023. december 19. 18:56
"Kártérítést kell fizetnie a moldáv védelmi minisztériumnak egy meleg katona részére, mert egyfolytában verték a laktanyában" Egyfolytában? Hát ez tényleg durva. Ebédszünetet és pisiszünetet megérdemelt volna.
rugbista
2023. december 19. 18:44
Európába velük!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!