Josep Borrell: Itt az ideje az Ukrajnának szánt támogatás növelésének

2023. december 11. 10:31

Az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője szerint „az uniós tagállamoknak azt kell áttekinteniük, miként növelhető az uniós támogatás”.

2023. december 11. 10:31

Most, amikor Oroszország megsokszorozta Ukrajna elleni támadásait, nem az európai támogatás csökkentésének, hanem növelésének jött el az ideje – jelentette ki az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője Brüsszelben hétfőn.

Josep Borrell a tagországok külügyminisztereinek tanácskozását megelőzően újságíróknak reményét fejezte ki, hogy az Ukrajnának szánt támogatást illetően az „európai egység” erősödni fog.

Az uniós tagállamoknak azt kell áttekinteniük, miként növelhető az uniós támogatás”

– fogalmazott.

Noha az orosz légitámadások soha nem látott intenzitásúak, az orosz hadsereg veszteségei is egyre nagyobbak – mondta. Ez az a pillanat, amikor minden képességet fel kell sorakoztatni Ukrajna támogatására – hangsúlyozta az uniós diplomácia vezetője.

(MTI)

Nyitókép: AFP PHOTO / Frederick FLORIN

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Martell 2
2023. december 12. 00:08
Van egy jobb ötletem, téged és a haverjaidat kellene fellógatni egy fára.
Bitrex®
2023. december 11. 19:53
Döglött lóra csak az ostoba tesz pénzt a lovin.
kukasmacska
2023. december 11. 13:22
"Noha az orosz légitámadások soha nem látott intenzitásúak, az orosz hadsereg veszteségei is egyre nagyobbak" Vö: a szovjet hadsereg fejvesztve nyomul előre.
esvany-0
2023. december 11. 12:58
Még el sem mondták, hogy mi a céljuk a támogatással, mit akarnak elérni. Az USA legalább nyíltan elmondta, hogy ők nyerészkedni akarnak, mert az Ukrajnának nyújtott támogatás az USA fegyvergyárosainak a zsebében landol. Európának viszont eddig csak kára származott Ukrajna támogatásából.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!