Hszi Csin-ping: Anyaföldünk egyesítve lesz!

2023. december 27. 06:03

Mao Ce-tung születésnapján beszélt arról Kína kommunista vezetője, hogy megszerezné Tajvant.

2023. december 27. 06:03
null

Az anyaföldünk teljes újraegyesülése a nagy trend, egy igaz ügy, és a nép közös vágya. Az anyaföldünket egyesíteni kell, és biztosan egyesítve is lesz” – jelentette ki Mao Ce-tung születésének 130. évfordulóját ünnepelve Hszi Csin-ping kínai pártfőtitkár, számol be a South China Morning Post.

„Szilárdan szembeszállunk bárkivel, aki bármilyen eszközzel elválasztaná Tajvant Kínától” – tette hozzá a kommunista vezető, aki azt nem részletezte, hogy milyen időtávon vagy módon képzeli el Tajvan egyesülését Kínával.

Mindenesetre az elemzői konszenzusnak tekinthető, hogy egy ilyen lépésre reagálna az USA, amelynek csendes-óceáni pozícióján a világelsősége is alapul. 

Mao születésnapját egyébként évtizedenként ünnepli meg a párt. Hszi elmondta: Mao politikai tanítását „szellemi kincsnek” tekinti, és „ez vezényli tetteinket a hosszú távon”. Úgy vélte: még erősebbé kell tenni a kommunista pártot, hogy képes legyen folytatni Kína modernizációját, „eredeti misszióját” kiterjesztve. 

Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Ramil Szitdikov

 

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Madasa Hatter
2023. december 27. 12:05
Nincs két Kína. A sok tudatlan faszfej mikor érti már meg végre hogy a Taiwan nevű bábállam mindig is Kína része volt és az is marad. Hogy a gyengébbek is megértsék, attól hogy Gyurcsány és Karácsony Budapestet szabad ellenzéki köztársaság-nak nevezi, attól még a Magyar Köztársaság része, bármennyire gusztustalan is az a város a sok ott élő komcsi gyökérrel
ThunderDan
2023. december 27. 11:01
Kovács Ubul nevű manifeszt elmebetegnek: "Az erőszakos annexió?" Hoppá! Ukrajna miért akarja ERŐSZAKKAL ANNEKTÁLNI a Krímet és a Donbaszt?!? És ez a törekvés miért van ÜNNEPELVE, sőt: masszív katonai (!), pénzügyi, hírszerzési stb. eszközökkel TÁMOGATVA a Nyugat részéről?
mandala-3
2023. december 27. 10:55
Mikor az egyesítés megkezdődik onnantól számíthatjuk a harmadik vh. kezdetét.??!!
Ehetős Odó
2023. december 27. 10:36 Szerkesztve
"(A pszichopata tömeggyilkos Mao éltetése nem éri el a fideszmuszka ingerküszöbét.)" Bubulka, te szerencsétlen, korlátolt idióta. Semmi közünk ingerküszöbileg ahhoz, hogy a kínaiak miért éltetik Maot. De neked azért elárulom, mert akkora barom vagy, hogy magadtól úgysem jössz rá: ugyanazért, amiért a muszkáknak Sztálin utáni nosztalgiája van. Mao volt az, aki a kínaiakat végsősoron kivezette a megaláztatás évszázadából és ez mindmáig olyan fegyvertény, ami elhomályosítja a 40-50 milliós járulékos veszteséget (akárcsak Sztálin esetében, aki visszaadta az oroszok birodalmi önbecsülését). A kínaiaknál még fontos nemzetkaratkter szerinti szempont az arcvesztés elkerülésének kérdése: ezt úgy oldották meg, hogy a rengeteg baromságot és gazságot, amit Mao elkövetett, a vége felé szépen ráfogták a négyek bandájára, azokkal vitették el a balhét - így Maot megőrizték a nemzet nagy felszabadítójának dicső formájában. Ez van, ostoba Bubulka, de mivel úgysem érted a történelmet, nyafogj tovább....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!