Hidegvérrel lelőtte osztálytársát – iskolai vérengzés volt Oroszországban

2023. december 08. 08:38

Az elkövető öngyilkos lett.

2023. december 08. 08:38

Egy tinédzser lány lelőtte egy diáktársát egy nyugat-oroszországi iskolában, mielőtt magával is végzett. A támadás az ukrán és a fehérorosz határhoz közeli Brjanszk városában történt csütörtök reggel – számolt be róla a BBC. A rendőrség szerint úgy véli, hogy a 14 éves lány konfliktusba keveredhetett osztálytársaival. A lövöldözésben öt ember megsérült, egyikük súlyosan – közölték az orosz hatóságok.

Alekszej Kuznyecov, orosz egészségügyi miniszterhelyettes elmondta, hogy az egyik áldozatot megműtötték.

Alekszandr Hinshtein, az orosz Duma képviselője Telegram-fiókján közölte, hogy az iskolában tartott házkutatás során megtalálták a lány holmiját, köztük egy doboz töltényt. A képviselő hozzátette, hogy a tragédia egyik oka az volt, hogy „hanyagul tárolták a fegyvert, amely a lány apja nevén volt bejegyezve. Oroszországban szigorú törvények vonatkoznak a fegyverekre, amelyeket egy speciális széfben kell tárolni, amelyhez csak a fegyver legális tulajdonosa férhet hozzá. Ezt a rendőrségnek rendszeresen ellenőriznie kell.

A RIA orosz hírügynökség szerint a diákok elbarikádozták magukat az osztályteremben, amikor lövéseket hallottak. Alekszandr Bogomaz, a brjanszki terület kormányzója „szörnyű tragédiának” nevezte a lövöldözést.

Oroszországban az elmúlt években több iskolai lövöldözés is történt, bár a csütörtöki eset vélhetően az első, amelyben egy lány volt az elkövető.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Alexander Chernov / Kommersant Photo / AFP

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2023. december 10. 13:52
Szóval MÁS nem halt meg.....
survivor
2023. december 10. 13:49
Ezért kell baszni a nőket...
koronaszepe
2023. december 08. 21:22
Ukrán propaganda...
Box Hill
2023. december 08. 13:35
Ukrajnásat játszottak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!