Gyermekek szexuális bántalmazásának gyanúja miatt indítottak pert Zuckerbergék ellen

2023. december 08. 19:03

A jelenlegi eljáráson kívül 42 másik pert is indítottak a Meta ellen még októberben.

2023. december 08. 19:03
Facebook chief Zuckerberg testifies to lawmakers after data hijacking scandal

A Facebook és az Instagram „elsődleges platformokat” teremtett a szexuális ragadozók számára, amelyek lehetővé tették a gyermekek szexuális zaklatását és az emberkereskedelmet – állítja az új-mexikói főügyész a Meta és Mark Zuckerberg vezérigazgató ellen szerdán benyújtott polgári perben. A CNBC cikke szerint a keresetet azt követően indították, hogy egy „fedett nyomozás” állítólag számtalan olyan esetet tárt fel, amelyekben 

kiskorúaknak szexuális tartalmakat tettek közzé, gyermekeket szexuálisan kényszerítettek, 

vagy gyermekekkel szembeni szexuális visszaélésekkel kapcsolatos anyagokat (CSAM) értékesítettek – közölte Raúl Torrez új-mexikói főügyész sajtóközleményében. A jelenlegi eljáráson kívül 42 másik pert is indítottak a Meta ellen októberben, egy összehangolt kampány részeként, melyek azzal vádolják Zuckerberg cégét, hogy a felületei 

szándékosan függőséget okoznak kiskorúaknak.

Az új-mexikói per viszont azt állítja, hogy Mark Zuckerberg cége megsértette a Tisztességtelen Gyakorlatokról Szoló Törvényt (Unfair Practices Act), azaz tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott azáltal, hogy gyermekek szexuális bántalmazását ábrázoló anyagok terjesztését és kiskorúak embercsempészetét segítette elő, veszélybe sodorva ezzel az új-mexikói gyermekek egészségét és biztonságát.

Nyitókép: JIM WATSON / AFP

 

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizalok-0
2023. december 09. 21:54
Még szép, hiszen libsi a srác és a libsi vagy tolvaj, vagy pedofil vagy mindkettő. Egyértelműen a sitten a helye.
KBA98
2023. december 09. 11:41
Bill Gates-szel együtt a börtönben a helye!
survivor
2023. december 09. 02:18
An tisze mita kommentelőknek: Elon Musk zsidó óvodába járt.....:-)
survivor
2023. december 09. 02:16
Eccerű. Ha NEM használod, nincs vele baj. Sose volt közelező.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!