Freund az uniós pénzekről: „Von der Leyen hivatali ideje legnagyobb hibáját követte el”

2023. december 14. 09:50

A német zöldpárti EP-képviselő szerint a 10 milliárd eurót „Orbán vétójának megszüntetésére szánták”.

2023. december 14. 09:50

Ahogy a Mandiner is megírta, az Európai Bizottság szerdán megfelelőnek ismerte el az Országgyűlés által májusban elfogadott igazságügyi reformcsomagot, és felszabadította a kohéziós források azon részét, amelyet az igazságügyi horizontális feljogosító feltétel blokkolt.

Ezt is ajánljuk a témában

A szerda délutáni döntést követően nem csak Guy Verhofstadt háborodott fel. Daniel Freund, német zöldpárti EP-képviselő úgy reagált:

von der Leyen a hivatali ideje legnagyobb hibáját követi el azzal, hogy 10 milliárd eurót enged el Orbánnak.

A szükséges reformokat nem hajtották végre. Az időzítés azonban csak azt a következtetést engedi meg, hogy nem az igazságügyi reformokról volt szó. Ehelyett a 10 milliárd eurót Orbán vétójának megszüntetésére szánták” – fogalmazott a német zöldpárti EP-képviselő.

Freund szerint „Ursula von der Leyen most az EU történetének legnagyobb kenőpénzét fizeti” végül hozzátéve úgy értékelt: „az EU Bizottsága ma megmutatta, hogy Orbán Viktor zsarolási taktikája kifizetődő”.

Nyitókép: képernyőfotó

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szarvas-2
2023. december 14. 11:51
Hogy az Alföldi és a Kulka "tegye partiba"+ a Tompos Márton..
Performan
2023. december 14. 11:35
"10 milliárd eurót Orbán vétójának megszüntetésére szánták" Micsoda!? A magyarok pénzét az Orbáni vétó ellen kívánják felhasználni? Ez nyílt beismerése két dolognak: 1. Az EU vezetői bűncselekményt követnek el, mert mások pénzével zsarolnak 2. Szó sincs jogállamisági vitáról, ez tisztán politikai nyomáspróba A kis buzinak semmi más baja nincs, mint az, hogy a magyarok mást gondolnak a világról, mint egy liberálissá vedlett, nyomorult német náci.
Galsó Atya
2023. december 14. 10:51
Szerintem, ha ez a faszi mondjuk Izraelt, vagy Amerikát támadná így, akkor mostanra már súlyos magánéleti válsága miatt tarkón lőtte volna magát vagy kétszer.
Agricola
2023. december 14. 10:51
A német zöldpárti EP-képviselő egy sötétzöld beteges előítéletekkel terhelt alak. Szégyenletes és veszélyes, hogy ilyen alakok ülhetnek az Európai Parlamentben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!