Fehér Ház: az év végén elfogy minden forrás Ukrajna támogatására, ha a Kongresszus ellenáll

2023. december 06. 22:04

A jelenlegi források csak az év végéig elégségesek.

2023. december 06. 22:04

Az Egyesült Államoknak nem lesznek forrásai Ukrajna további támogatására, ha a Kongresszus nem szavazza meg az erről szóló elnöki indítványt – jelentette ki szerdán a Fehér Ház nemzetbiztonsági szóvivője. John Kirby sajtóértekezletén arra kérte a törvényhozást, hogy járuljon hozzá ahhoz a 106 milliárd dolláros költségvetési kiegészítéshez, amelyet még ősszel készített a Joe Biden elnök, és amely most már az Ukrajnának nyújtandó mellett tartalmaz Izraelnek nyújtandó támogatást, valamint az amerikai határőrizetre szánt összeget is.   

A Fehér Ház illetékese rámutatott, hogy a jelenlegi források az év végéig elégségesek Ukrajna támogatásának folytatásához, de a kért kongresszusi jóváhagyás elmaradása „katasztrofális lehet”. Úgy vélekedett, hogy a Kongresszusban alapvetően kétpárti támogatást élvez az elnök javaslata, de „kis számú republikánus túszul ejtette azt”, tudniillik „szélsőséges” bevándorlási elképzelését akarja megvalósítani. 

(MTI)

Nyitókép: OLIVIER DOULIERY / AFP

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
EX_Terminator
2023. december 07. 04:56
És akkor végre kénytelenek lesznek békét kötni nem számít egyesek hogyan erőlködnek.
Kybon
2023. december 07. 00:22
Ha UFÓ lennék, beülnék a Holdon egy fájin jakuzziba, koktélokkal és nagymellű UFÓ-csajokkal, miközben állati jól szórakoznék ezen az irtózatos földi kavaráson! Itt lent a sárban, emberként a nukleáris impériumváltás és az öldöklő vallásháborúk, kiegészítve a fenyegető bioszféra-összeomlással annyira nem tűnnek viccesnek...
johannluipigus
2023. december 07. 00:00
Ott a kongresszust, nálunk miniszterelnök urunkat zsarolják.
figyelő4322
2023. december 06. 23:25
Oké! Konzervatív Republikánusok a Képviselőházban, akkor most már tudjátok, hogy mi a teendő a következő hónapokban. A Brandon tulajdonképpen elárulta, hogy mit kell tennetek. Ez pedig: KITARTÁS!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!