Ezért késelték meg a George Floyd nyakára térdelő rendőrt a börtönben

2023. december 02. 22:27

A tettes elismerte, hogy hónapok óta tervezte a támadást.

2023. december 02. 22:27

Közismertsége miatt késelte meg egy elítélttársa a börtönben Derek Chauvint, a George Floyd halála miatt elítélt volt rendőrtisztet – derül ki a helyi idő szerint pénteken nyilvánosságra hozott ügyészségi iratokból.

Az ügyészség arról is beszámolt, hogy a volt rendőrt 22-szer szúrta meg

a szervezett bűnözés miatt elítélt John Turscak az Arizona állambeli Tucson szövetségi börtönében még múlt pénteken. Az információk szerint Derek Chauvin életét a gyors beavatkozás mentette meg; később kórházba került, állapotáról az azóta eltelt több mint egy hétben hivatalos közlemény nem jelent meg.

John Turscakot emberölés kísérletével vádolta meg az ügyészség; az 52 éves elítélt a beavatkozó börtöntiszteknek azt mondta, hogy ha nem fékezik meg, akkor megölte volna áldozatát.

Később elismerte, hogy hónapok óta tervezte a támadást, mert zavarta Derek Chauvin ismertsége,

azt ugyanakkor tagadta, hogy az eredeti szándéka gyilkosság lett volna. John Turscak múlt pénteken a börtönkönyvtárban egy maga által készített késsel támadt rá börtöntársára, az őrök pedig csak paprikaspray használatával tudták megállítani.

Ezt lehet tudni Turscakról

A férfi 30 éves börtönbüntetését tölti, amit egy bűnbanda, a Mexican Mafia tagjaként elkövetett cselekményeiért kapott.

Turscakról az is kiderült, hogy 1997-ben a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) informátora volt,

és értesülésekkel, hangfelvételekkel segítette a hatóságokat a bűnbanda elleni vizsgálatban, amely 40 vádemeléssel zárult.

Beépített informátori státusza azután szűnt meg az FBI-nál, hogy kiderült érintettsége drogkereskedelemben, pénzek kikényszerítésében és más erőszakos cselekményekben. Derek Chauvin ügyvédje a múlt pénteki támadást követően elégedetlenségének adott hangot a büntetés-végrehajtás hozzáállása miatt, mondván, ő is csak a sajtóból szerzett tudomást az ügyfelével történtekről, miközben a családot napokon át nem tartóztatták a részletekről, és hozzátartozójuk állapotáról.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Handout / Hennepin County Jail / AFP

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nedudgi
2023. december 05. 12:14
Szerintem az ítélet a népakaratot követte, amit pedig a média idézett elő. Fogalmazhatunk úgy is, hogy a média itélkezett az ügyben, ami félelmetes.
polárüveg
2023. december 04. 14:30
John Turscak véletlenül nem Jack Ruby leszármazottja? Mert akkor érthető a kínos emberek elleni gyilkos ösztön...:)
MaBaker
2023. december 03. 18:03
Chauvin épp perújrafelvételért folyamodott, mert a halottkém megállapította, hogy a halálos dózis 3xosa volt Floyd vérében fentanylból, ami véletlenül pont fulladásos halált okoz. Ezért kellett volna megölnie az FBI informátornak, nehogy narratívatörő globális hőssé válhasson. Így hogy nem sikerült megölnie, nem szabadulhat korábban az infirmátor :(
alexandrosz-2
2023. december 03. 16:37
Azért késelték meg, mert a korrupt zsidó hatalom útjában áll. Itthon is ezt teszik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!