Megkéselték a börtönben a George Floyd megölése miatt elítélt rendőrt

2023. november 25. 19:22

Derek Chauvint egy rabtársa szúrta le.

2023. november 25. 19:22

Derek Chauvint, a George Floyd meggyilkolásáért elítélt korábbi minneapolisi rendőrtisztet pénteken egy másik rab leszúrta és súlyosan megsebesítette egy arizonai szövetségi börtönben – közölte az AP hírügynökség

A tucsoni szövetségi büntetés-végrehajtási intézetet – ahol az eset történt – biztonsági hiányosságokkal és létszámhiánnyal küzd – árulta el egy névtelenül nyilatkozó forrás az AP-nek.

A Büntetés-végrehajtási Hivatal azt közölte, hogy egyik alkalmazott sem sérült meg, az FBI-t pedig értesítették a történtekről.

Ezt is ajánljuk a témában

Joe Biden George Floyd 50. születésnapján üzent

„Az apja temetése előtti napon Gianna azt mondta nekem: »Apa megváltoztatta a világot«. Három évvel az apja meggyilkolása után a válaszom Giannának ugyanaz maradt: igen” – írta az amerikai elnök.

Az AP beszámolója szerint a tucsoni szövetségi börtönben ez a második súlyos incidens alig több mint egy év alatt. 2022 novemberében a létesítményben egy rab fegyvert rántott, és megpróbált fejbe lőni egy látogatót.

A hírügynökség folyamatban lévő vizsgálata mély, korábban nem közölt hiányosságokat tárt fel a Börtönügyi Hivatalban, amely az Igazságügyi Minisztérium alá tartozik, és amely több mint 30 ezer alkalmazottat foglalkoztat és 158 ezer elítéltet tart fogva, valamint körülbelül 8 milliárd dolláros éves költségvetéssel rendelkezik.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Handout / Hennepin County Jail / AFP

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
savrena
2023. november 27. 09:37
Megoldódna egy pár politikai jellegű probléma, ha szegény fickó eltűnne az árnyékvilágból.
Same
2023. november 27. 01:08
Nem is ő ölte meg a mocskos niggert! A drog nyírta ki, csak ráfogták.
Roadkill
2023. november 26. 16:40
ezt a fehér férfit ki kellett volna tünteni, hogy kivont egy aljaniggert a forgalomból, sok-sok ilyne rendőrre van szükség, hogy a mocskot kordában lehessen tartani. de lehet, hogy már késő...
Uztu
2023. november 26. 11:08
Ezért küldték börtönbe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!