Eretnekség, őrület és téveszmék – volt minisztere szállt szembe a Hamásszal

2023. december 11. 16:06

Juszef al-Manszi élesen bírálta a terorszervezet gázai csoportjának vezetését, az élén Jahja Szinvarral.

2023. december 11. 16:06
null

A Hamász volt kommunikációs minisztere, Juszef al-Manszi élesen bírálta és őrülteknek nevezte a Hamász gázai csoportjának vezetését, az élén Jahja Szinvarral. Az Al-Manszi kihallgatásáról készült tizennégy perces felvételt az izraeli belbiztonságért felelős Shin Bet szervezet tette közzé – írja a The Times of Israel.

Elpusztították a Gázai övezetet, kétszáz évvel vetették vissza. Errefelé nincs lehetőség tovább az életre” – mondta a volt Hamász-miniszter, aki az övezet korábbi uralkodója, Iszmail Haníje (jelenleg a Hamász politikai irodájának vezetője) alatt és több más szerepkörben is szolgált korábban.

A videóban az is elhangzik, hogy a Gázai övezetben élők többségének az a véleménye, hogy Szinvartól és csoportjától meg kell szabadulni; „még nem láttam senkit a Gázai övezetben, aki támogatta volna Szinvart, vannak, akik éjjel-nappal azért imádkoznak, hogy Isten megszabadítson minket tőle”. Al-Manszi szerint Gáza uralkodójának „nagyzási téveszméi” vannak, „úgy érzi, hogy mindenki más felett áll”, és anélkül hoz döntéseket, hogy előtte bárkivel konzultálna.

A Hamász volt minisztere úgy fogalmazott, az október 7-i mészárlás – amely ötletgazdájának Izrael Szinvart tartja –

 „eretnekség, őrület”, „amit tettek, az elfogadhatatlan a logika, a vallás vagy az értelem szerint”. 

De a Gázai övezet is megfizette az árát a támadásnak; az épületek, a közintézmények és az épületek hatvan százaléka elpusztult. A háború eredményeként a Hamász katonai szárnya, az al-Kasszam Brigádok létszáma is megtizedelődött, vagyis  „az al-Kasszamnak vége”.

Al-Manszi beszélt a Hamász finanszírozásáról is, azt állítva, hogy a pénz nemzetközi csoportoktól és Katartól érkezik. 

És vannak „láthatatlan” összegek is, amelyeket Irán küld a katonai szárny számára, a nemzeti projektekre szánt támogatás több nemzetközi intézménytől jön, leggyakrabban nem a megfelelő csatornákon. 

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) közben állítja, hogy hétezer Hamász-tagot vagy szövetséges terroristát ölt meg, a végső cél, hogy a terrorcsoportot teljesen megsemmisítsék, a túszokat kiszabadítsák, így biztosítsák, hogy a jövőben hasonló tragédiákra ne kerülhessen sor. A háború kezdete óta több mint 22 ezer célpontra mértek csapást a Gázai övezetben, ezek érintették a Hamász teljes infrastruktúráját, beleértve többek között az alagutakat, fegyverraktárakat, parancsnoki központokat.  

Nyitókép: MAJDI FATHI / NurPhoto / NurPhoto via AFP

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2023. december 12. 14:52
Szar zsidó propaganda. Hazug is, aljas is, szánalmas is. Pont, mint a zsidó.
egonsamu
2023. december 12. 08:59
Csak azt nem mondja ki a volt Hamasz-miniszter, hogy amit a terroristák csinálnak pontosan le van írva a Koránban, az iszlám terror kézikönyvében. Mohamed a zsidóság és kereszténység alapjaiból szerkesztette az iszlámot. Hívei máig sem tudják megemészteni, hogy a zsidók és keresztények Mohamedet máig véreskezü rablóvezérként tartják számon és nem prófétaként, aki az "egyetlen igaz vallást" kitalálta...
Héja
2023. december 11. 18:21
A terroristák kiirtandók. Gázában, Libanonban, Európában, akárhol.
Mike Oak
2023. december 11. 18:19
Miért kell rongyba tekerni a fejüket, miért nem sisak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!