EP-képviselő: Lelepleződött a brüsszeli kettős mérce

2023. december 17. 12:26

„A napnál is világosabb: azok az országok, ahol nemzeti konzervatív kormány van, soha nem lehetnek jó tanulók” – olvasható a bejegyzésben.

2023. december 17. 12:26
null

A kettős mérce lelepleződött – írja bejegyzésében Tóth Edina fideszes EP-képviselő. Szerinte az Európai Néppárt alelnöke lényegében elismerte, hogy az uniós források visszatartása kiváló példája annak, hogy

Brüsszel politikai és ideológiai okok miatt kettős mércét alkalmaz a keresztény-konzervatív kormányokkal szemben. 

Tóth szerint ez idáig a brüsszeli politikai nyomásgyakorlás miatt késett a magyar és lengyel uniós források jóváhagyása és az előlegek kifizetése.

„Úgy tűnik, hogy az új lengyel kormány már Brüsszel kedvencévé válhat, s a korábbi brüsszeli keménykedés hirtelen megszűnik létezni: feltételek nélkül érkezhetnek a források” – olvasható a bejegyzésben.

Tóth hangsúlyozza, „a napnál is világosabb: azok az országok, ahol nemzeti konzervatív kormány van, soha nem lehetnek jó tanulók. Ez az igazi brüsszeli kettős mérce!”

Nyitókép: Pier Marco Tacca/Getty Images

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2023. december 17. 23:52 Szerkesztve
Keresztény konzervatív… Lángész. Talán inkább a demokratikus berendezkedés hiánya a baj? Nemde, hölgyem? Ezen az alapon azt is írhatta volna, hogy az alacsony, korpulens miniszterelnökökkel szemben (lásd a képet) van igazából kifogásuk.
dios1968
2023. december 17. 21:09
Nem is kell Kikell takarítani ezt a bandát az eu kurmány rúdjától! Ez a megoldás
mreinstand-2
2023. december 17. 17:12
Jaj, hát tudjuk, mindig az a fránya kettős mérce… Nemnunalmas még, szarháziak? Meddig hazudtok még szakmányban?
Namond
2023. december 17. 16:27
Orbánnak pocsék hete volt, kiderült, hogy elvtelen, gyáva ember. Orbán és kikiáltói még most is azt hangoztatja, hogy ellenzik Ukrajna csatlakozását az EU-hoz és van eszköze annak megakadályozására, majd a döntésként ezzel az eszközzel nem él, akkor meghátrált, sőt több igazolta a szavahiteltetlenségét. Orbán mindenkit arcul köpött, akit addig azzal hitegetett, hogy „elfogadhatatlan az ukránokkal történő csatlakozási tárgyalások elkezdése”, ennek következményei lesznek, nem csak hazánkban, de Európában is. Annak tudatában, hogy Ukrajna uniós csatlakozása az USA érdeke (az US tulajdonú mezőgazdaság és ipar finanszírozás áthárítása és nekik piac teremtés), ez a tett az amcsik Brüsszeli ügynökeivel való kollaboráció. Bűnrészesség, mint, ha rablást, rendőri brutalitást látva elsétálunk, ha hivatalból nem járunk el a közpénzek joghézagon alapuló vagy spontán "privatizációja" esetében, ha a GVH tűri a keresztény-nemzeti ünnepeink előtti áremelkedéseket, az abból állami haszon húzást.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!