Elesett az egykori izraeli vezérkari főnök fia a Gázai övezetben

2023. december 07. 21:42

Gal Meir Ejzenkot 25 éves volt.

2023. december 07. 21:42

A palesztin többségű Gázai övezetben zajló fegyveres konfliktusban elesett csütörtökön Gal Meir Ejzenkot, Gadi Ejzenkot volt izraeli vezérkari főnöknek, jelenleg a szűk hadikabinet tagjának a fia – jelentette be az izraeli hadsereg

Gadi Ejzenkot 25 éves, tartalékos szolgálatra behívott fia az övezet északi részében vesztette életét, miután Dzsabália külterületén felrobbant mellette egy alagút nyílásához telepített robbanószerkezet. Meghalt csütörtökön harcban egy másik izraeli katona is, a 34 éves Jonatán David Deutsch, ő az övezet déli részén.

Gadi Ejzenkot jelenleg a Beni Ganz vezette Nemzeti Tábor nevű párt politikusa. 

Tudom, milyen erős vagy, mennyire egységes a családod, hogyan őrizted mindig mindannyiunk közös otthonát és a saját otthonod is” 

– üzente Ganz X-fiókjában politikustársának és barátjának. 

„Mindannyian kötelesek vagyunk folytatni a harcot azért a szent ügyért, amelyért Gal elesett” – tette hozzá

Szintén megemlékezett Gal Ejzenkotról Joáv Galant védelmi miniszter, Benjámin Netanjahu miniszterelnök, Jaír Lapid, az ellenzék vezére és az ország többi politikai pártjának vezetői.

Tömegesen kapituláltak a Hamász harcosai

Csütörtökön a Gázai övezetet ellenőrző Hamász radikális palesztin szervezet többtucatnyi fegyverese adta meg magát az észak-gázai Dzsabália közelében, és a helyi médiában megjelent közlések szerint ez volt a palesztin iszlamista szervezet tagjainak eddigi legnagyobb tömeges kapitulálása a fegyveres konfliktus októberi kezdete óta.

Az izraeli hadsereg azt közölte, hogy szerdán a Hamász 12 rakétával támadta Beér-Seva települést. A fegyveresek indítóállása a rafahi humanitárius zónától nem messze, egy ENSZ-létesítmény közelében volt.

***

Nyitókép illusztráció. Fotó:Pixabay

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
powerage
2023. december 08. 08:08
Tragikus. A konfliktus eleje óta reménykedtem abban, hogy Gal Meir Ejzenkot, a kiváló katona és Magyarország régi barátja nemcsak túléli a háborút, de megéri a Harmadik Templom felépülését is, erre itt van ez a borzalmas hír. Most már nincs más választás, teljes mellszélességgel állok ki Netanjahu totális élettér-háborúja mellett és csak remélni tudom, hogy az izraeli hadiipar elegendő V2-est gyárt le Gáza teljes lerombolásához.
Kozmosz
2023. december 08. 02:40
Elesett? Részeg volt? Remélem feltápászkodott.
johannluipigus
2023. december 07. 23:03
Egy igazi katona fia így hal hősi halált a hazáért. A vezérkari főnök úr büszke lehet a fiára, bár a fàjdalmát ez nem enyhítheti.
johannluipigus
2023. december 07. 22:57
Nocsak, a muszlim szent harcosok nem vágytak idő előtt a paradicsomba, a 72 szűz huri vágytól égő háremébe?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!