Brutális tömegverekedés egy berlini iskolában: 50-en sérültek meg, a paprikaspray is előkerült

2023. december 12. 18:05

Az iskolaigazgatónak csontja tört és kórházba kellett szállítani.

2023. december 12. 18:05
null

Berlin javarészt bevándorlók lakta Neukölln negyedének Gropiusstadt nevű részében még hétfőn tört ki az egyik iskolában brutális tömegverekedés. A Tagesspiegel jelentése szerint először csak a diákok estek egymásnak, majd jöttek a tanárok, aztán az intézmény vezetői, de még a rendőrökre is rátámadtak.

A rendőrség kedden adott tájékoztatása alapján összesen 49-en sérültek meg az oktatási intézményben kitört verekedésben. 

A jelentés szerint egy 14 és egy 15 éves fiú veszett össze a Campus Efeuweg közösségi iskolában, a fiatalabb ekkor vette elő a paprikasprayt és fújt társára. Azonban a támadó annyira ügyes volt, hogy maga is beleszaladt a maró érzést kiváltó felhőbe. 

Egy másik gyerek a földre leeső sprayt felkapta, majd szétfújta a körülötte lévő gyerekekre, ekkor csatlakozott egy újabb 15 éves fiatal, aki megütötte az egyik osztálytársát, majd 

mindenki ütni kezdett mindenkit.

Egy 30 és egy 38 éves tanár ekkor próbált közbelépni, de őket is megtámadták, majd paprikasprayvel fújták le őket. Az 52 éves intézményvezető a helyszínre rohant, ám fellökték, aminek következtében eltörtek az ujjai, ami miatt kórházba kellett szállítani. 

A rendőröket is kihívták a helyszínre, azonban ekkor következett az, amire sokan nem számítottak, megérkezett az egyik verekedő 21 éves testvére, aki két rendőrnek is nekiment, egyiket arcon ütötte. 

Semmi nem utal arra, hogy a verekedésnek politikai háttere lehetne. Fiatalok közötti vitáról van szó”

– közölte a helyi rendőrség. 

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Campus Efeuweg

 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina11
2024. január 06. 12:14
julcsi-66 2023. december 12. 20:14 a sokszínűség jó és hasznos..." főleg a kék, zöld, lila monoklik festenek szépen.
catalina11
2024. január 06. 12:13
Berlin javarészt bevándorlók lakta Neukölln negyedének Gropiusstadt nevű részében még hétfőn tört ki az egyik iskolában brutális tömegverekedés. A Tagesspiegel jelentése szerint először csak a diákok estek egymásnak, majd jöttek a tanárok, aztán az intézmény vezetői, de még a rendőrökre is rátámadtak." hát ezt tanulták az iskolában. Wir schaffen das!
MaBaker
2023. december 13. 15:03
Semmi nem utal arra, hogypolitika lenne mögötte. Politika közvetlenül nincs is, csak közvetetten. Ugyanis Neukölln maga arra utal, hogy migránsgyerekek verekedtek. Álprobléma...
Nehidd El
2023. december 12. 22:45
"Semmi nem utal arra, hogy a verekedésnek politikai háttere lehetne." Pedig szinte biztos voltam benne, hogy az állandóan ott leselkedő szélsőjobboldali veszély (lesz) a magyarázat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!