Prágai lövöldözés: 15 halottról számolt be a cseh rendőrség, az elkövető diák volt

2023. december 21. 15:57

Nem kezelik terrortámadásként a történteket.

2023. december 21. 15:57

A lidovky.cz cikke szerint halottakról és sebesültekről számolt be a cseh rendőrség a prágai Károly Egyetemen történt lövöldözés során. A szemtanúk szerint az emberek feltartott kézzel rohantak ki az iskola épületéből. 

Arra kérjük a polgárokat, hogy ne tartózkodjanak a környéken. A rendőri intézkedés még folyamatban van” 

– tették hozzá a rendőrök, akik bővebb tájákoztatást későbbre ígértek. A Károly Egyetem Prága óvárosában található, mintegy 500 méterre a történelmi Károly-hídtól, amely mágnesként vonzza a turistákat.

A Sky News legfrissebb információi szerint, a cseh rendőrök lelőtték a merénylőt, nem sokkal négy óra után.

Frissítés 17:15

A közösségi médiában megjelent, meg nem erősített hitelességű fotók szerint az elkövető a tetőről, egy távcsöves puskával nyithatott tüzet. Indítékai egyelőre ismeretlenek. Az X-en megjelentek olyan híresztelések is, amelyek szerint előre eltervezte és bejelentette, hogy iskolai lövöldözésre készül.

A cseh főváros polgármestere arról tájékoztatott, a támadó leesett az épület tetejéről. Cseh sajtóforrások szerint szerint lelőtte magát. Vít Rakúšan belügyminiszter nyugalomra intette a lakosságot, elmondása szerint magányos elkövetőról van szó – számolt be róla a Ma7 felvidéki magyar portál.

Frissítés 18:05

18 órakor tartott sajtótájékoztatóján már 15 halottról számolt be a cseh rendőrség. A belügyminiszter tájékoztatása szerint a támadó egy fiatal férfi volt, és a rendőrség megerősítette, hogy az egyetem művészeti tanszékének diákja volt a támadó. A 24 éves merénylő egy Prágától 21 kilométerre lévő településről származik, és ma ott holtan találták meg az apját.
A rendőrség egyelőre nem kezeli terrortámadásként a történteket, és feltételezésük szerint a támadót hasonló, külföldi merényletek inspirálhatták. A rendőrség a támadó holttestét az egyetem épületében találták meg, és a sajtótájékoztatón elhangzottak alapján bár a kiérkező rendőrök is használták a fegyverüket, de a támadó holttestén látható sérülések arra utalnak, hogy saját maga végzett az életével. A halálának pontos okát csak a későbbi vizsgálat során fogják tudni feltárni.

 

Nyitókép: X / cseh rendőrség

 

 

Mandiner éves előfizetés féléves áron!

Összesen 305 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2023. december 22. 14:55
Hát persze, hogy nem, akkor magyarázkodni kellene. Igy a kormány nem hibás.
Zolotarjov
2023. december 22. 07:08
Terjed az amerikai idiotizmus világszerte..
letsgobrandon-2
2023. december 22. 03:17
kettest kapott zsírkrétából
survivor
2023. december 22. 02:11
Művészeti tanszék ? Távcsöves puska ? Gép karabely ? A mérnökök RPG vel járnak ??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!