Breaking! Amerikai hadihajót ért támadás a Vörös-tengeren

2023. december 03. 17:53

A Pentagon szerint ez eszkalációt eredményezhet a közel-keleti térségben.

2023. december 03. 17:53

Egy amerikai hadihajót és több kereskedelmi hajót is támadás ért a Vörös-tengeren – közölte a Pentagon, melynek jelentése szerint az eset jelentős eszkalációt jelent az Izrael és a Hamász közötti háborúhoz kapcsolódó közel-keleti tengeri támadások sorozatában. „Tudomásunk van a USS Carney és más kereskedelmi hajók elleni támadásokról szóló jelentésekről a Vörös-tengeren. Amint többet tudunk, tájékoztatást fogunk adni” – írja a Pentagon a Times of Israel cikke szerint.

Ezt is ajánljuk a témában

Újra fellángolt a jemeni polgárháború

Katonai források pénteki közlése szerint legalább kilencvenhatan vesztették életüket az elmúlt két nap alatt a jemeni kormányerők és a húszi síita felkelők közötti harcokban a stratégiai fontosságú észak-jemeni Máribnál, amely a kormány utolsó fellegvára.

A Pentagon egyelőre nem tudta beazonosítani, hogy honnan érkezhetett a támadás.

A cikkben kiemelik: a jemeni Húszi lázadók sorozatos támadásokat indítottak bizonyos hajók ellen a Vörös-tengeren, valamint drónokat és rakétákat lőttek ki Izraelre, miközben az háborút folytat a Gázai övezetben.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Twitter (X)

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alenka
2023. december 04. 14:10
Nem baj: mi a fenének hajókáztak arra?...eltévedtek a cukik ...
Kozmosz
2023. december 03. 22:08
Municiót, hogy a fene egye meg.
Kozmosz
2023. december 03. 22:07
Meg másik két "békéset" is. Csak nem municót szállítottak?
B_kanya
2023. december 03. 21:19
Hogy is volt a USS Maine-el?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!