Biden: Amerikai és orosz csapatok harcolhatnak egymással

2023. december 07. 14:33

A Fehér Házban úgy tartják, történelmi hiba lenne, ha az Egyesült Államok kivonulna Ukrajnából.

2023. december 07. 14:33

Fontos üzenetet intézett Joe Biden amerikai elnök a republikánusokhoz az ukránoknak nyújtandó újabb katonai segélyek miatt – írta a Reuters. A 81 éves elnök arra figyelmeztetett: ha Oroszország legyőzi Ukrajnát, Moszkva megtámadhatja a NATO-szövetségeseket, amely közvetlenül is bevonhatná az amerikai csapatokat egy háborúba.

Az Egyesült Államok első embere bejelentette: az egyre fogyatkozó pénzkészletből újabb 175 millió dollárt szánt Ukrajna támogatására, miközben arra is kitért, a republikánusok megnyerése érdekében hajlandó jelentős változtatásokat eszközölni a migrációs politikájában a mexikói határ mentén.

„Ha Putyin elfoglalja Ukrajnát, nem fog megállni ott” – erősítette meg Biden, majd hozzátette, Putyin ezután megtámadhat egy NATO-beli szövetségest is. Ebben az esetben

amerikai csapatok harcolhatnak oroszok ellen! Nem hagyhatjuk, hogy Putyin győzzön!”

– hangsúlyozta Biden.

Anatolij Antonov, az Egyesült Államok orosz nagykövete a fenti kijelentése után közölte, Biden megjegyzései egy vizionált amerikai–orosz konfliktusról „provokatív retorikát képviselnek, ami elfogadhatatlan egy felelős atomhatalom számára”.

A szenátus republikánus képviselői végül megakadályozták a demokraták által támogatott jogszabályt, amely több milliárd dollárnyi új biztonsági támogatást nyújtott volna Ukrajnának és Izraelnek.

Jake Sullivan, a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsadója a Reutersnek adott telefonos interjújában megerősítette, történelmi hiba lenne, ha az Egyesült Államok most kivonulna Ukrajnából.

Fotó: Brendan Smialowski/AFP

 

Tavaszi kampány

Kapcsolódó cikkek

Összesen 251 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kervez
2023. december 13. 18:52
Kivonulna? Ezek szerint az orosz propaganda mondott igazat? Libsikéim! Sorakozó kinyaláshoz! Irány Orbán segge!
Megtalálta
2023. december 08. 10:13
Ez csak retorika, hogy a Képviselőház szavazza meg az extra csomagot. A Republikánusok nem engednek Bidennek.
Falióra tábornok
2023. december 07. 22:56
"Anatolij Antonov, az Egyesült Államok orosz nagykövete" :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD a minőségi újságírás, ugye. :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Martell 2
2023. december 07. 22:48
Elmebeteg demens vén hülye.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik