A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Biden: Amerikai és orosz csapatok harcolhatnak egymással

2023. december 07. 14:33

A Fehér Házban úgy tartják, történelmi hiba lenne, ha az Egyesült Államok kivonulna Ukrajnából.

2023. december 07. 14:33

Fontos üzenetet intézett Joe Biden amerikai elnök a republikánusokhoz az ukránoknak nyújtandó újabb katonai segélyek miatt – írta a Reuters. A 81 éves elnök arra figyelmeztetett: ha Oroszország legyőzi Ukrajnát, Moszkva megtámadhatja a NATO-szövetségeseket, amely közvetlenül is bevonhatná az amerikai csapatokat egy háborúba.

Az Egyesült Államok első embere bejelentette: az egyre fogyatkozó pénzkészletből újabb 175 millió dollárt szánt Ukrajna támogatására, miközben arra is kitért, a republikánusok megnyerése érdekében hajlandó jelentős változtatásokat eszközölni a migrációs politikájában a mexikói határ mentén.

„Ha Putyin elfoglalja Ukrajnát, nem fog megállni ott” – erősítette meg Biden, majd hozzátette, Putyin ezután megtámadhat egy NATO-beli szövetségest is. Ebben az esetben

amerikai csapatok harcolhatnak oroszok ellen! Nem hagyhatjuk, hogy Putyin győzzön!”

– hangsúlyozta Biden.

Anatolij Antonov, az Egyesült Államok orosz nagykövete a fenti kijelentése után közölte, Biden megjegyzései egy vizionált amerikai–orosz konfliktusról „provokatív retorikát képviselnek, ami elfogadhatatlan egy felelős atomhatalom számára”.

A szenátus republikánus képviselői végül megakadályozták a demokraták által támogatott jogszabályt, amely több milliárd dollárnyi új biztonsági támogatást nyújtott volna Ukrajnának és Izraelnek.

Jake Sullivan, a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsadója a Reutersnek adott telefonos interjújában megerősítette, történelmi hiba lenne, ha az Egyesült Államok most kivonulna Ukrajnából.

Fotó: Brendan Smialowski/AFP

 

Összesen 251 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Megtalálta
2023. december 08. 10:13
Ez csak retorika, hogy a Képviselőház szavazza meg az extra csomagot. A Republikánusok nem engednek Bidennek.
Falióra tábornok
2023. december 07. 22:56
"Anatolij Antonov, az Egyesült Államok orosz nagykövete" :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD a minőségi újságírás, ugye. :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Martell 2
2023. december 07. 22:48
Elmebeteg demens vén hülye.
ottoka-0
2023. december 07. 21:49
Szedi rendesen a gyógyszereit? Tényleg ennyire fél az oroszoktól? Orosz - amerikai háború? És az miért? És kinek lenne jó? Az elejétől tudta mindenki, hogy ez erről szól, de ezért miért kellett ennyi ukránnak meghalnia? Buta dolgok ezek. Az ego felülírja az értelmet a vénembereknél is. Igaz, neki már szinte minden mindegy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Mindent egy helyen az olimpiáról