Az ukránok számára szomorú hírt közölt a szlovák külügyminiszter

2023. december 05. 20:53

„Jelenleg elképzelhetetlen, hogy Ukrajna az EU tagja legyen” – jelentette ki Juraj Blanar.

2023. december 05. 20:53
Juraj Blanar szlovák külügyminiszter

Juraj Blanar szlovák külügyminiszter a szlovák Standard című lapnak adott nyilatkozatában azt mondta: jelenleg nem tudja elképzelni, hogy Ukrajna az EU tagjává váljon – szúrta ki az Index. „Nos, a jelenlegi helyzetben nem tudom elképzelni. Én magam is kíváncsi vagyok, hogy például Ursula von der Leyen asszony miként igazolná a tagságról és az arról szóló javaslatot, hogy kezdjünk csatlakozási tárgyalásokat Ukrajnával, és miként válaszolna arra a kérdésre, hogy 

hogyan tudunk egy háborúban álló országgal tárgyalásokat kezdeni”

 

– mondta a szlovák külügyminiszter, hozzátéve, hogy véleménye szerint Ukrajna uniós tagsága most „nagyon-nagyon távolinak tűnik”.

Juraj Blanar ugyanakkor leszögezte: Ukrajnának lehetőséget kell adni a jövőben az EU-hoz való csatlakozásra, de csakis ugyazon feltételek mentén, amelyeket más országoktól, köztük például Moldovától, Georgiától vagy a balkáni országoktól elvárnak. 

Nyitókép: Michal Cizek / AFP

 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich99
2023. december 06. 11:05
A szlovákok összeszedték a maradék bátorságukat...
szarvas-2
2023. december 06. 06:48
Nicsak. Szlovák barátaink a sarkukra álltak.
5m007h 0p3ra70r
2023. december 06. 01:45
Akkor a gyengébbek kedvéért egy kis korrepetálás: 1. A cikk nem a gyászos sorsú, vesztes és felszámolás alatt álló Ukrajnáról szól, ami önmagát sem volt képes megvédeni (amíg létezett), nem hogy Európát, ahogyan azt egyesek delirálják. A cikk tartalmát elemezve a "ki?" kérdésre a válasz: Juraj Blanar szlovák külügyminiszter. Nem pedig az: Ukrajna. A "mi történt?" kérdésre a válaszok: azt mondta, nem tudja elképzelni, leszögezte. Nem pedig az: csatlakozik. 2. A szlovák külügyér állásfoglalása a témában nem csak azért lényeges, mert az állítólagosan végérvényesen elszigetelődött és magára maradt magyar álláspontot ismétli betűről betűre. Hanem azért is, mert megkérdőjelezi a az EB elnökének Ursula von der Ápolónőnek - aki valójában maga a Grincs - kompetenciáját az ügyben. 3. Hogy egy szellemi fogyatékos kényszeresen ismételgeti azt az irreleváns kijelentést, hogy ez a cikk "8 milliárd ember számára nem hir", pláne nem bír semmilyen jelentőséggel a tények tükrében.
Tommaso
2023. december 05. 23:10
Az, hogy Ukrajna jelenleg ( és még nagyon sokáig) nem alkalmas az EU-tagságra 8 milliárd ember számára nem hir, és semmilyen új információval nem szolgált. Egyetlen élőlény számára hatott ez az újdonság erejével, arra, aki hónapok óta egyetlen ezzel kapcsolatos hirt nem olvasott el, pedig a világsajtó összes lapja tele volt vele. Az illető álneve: 5m007h 0p3ra70r. Mivel rezsimpárti ez nem is meglepő. Az ő szellimi nivótlanságuk messze földön riasztó. -------------------------- Az egész azzal indult, hogy ez a féreg (értelmetlenül) (hogy is másképp, ha.ha ) kötözködni kezdett. Mert 99,99%-ban NEM A TÉMVAL, hanem más kommentelőkkel foglalkozik. Nyilván nem véletlenül. Ugyanis a politikáróül és történelemről dunsztja sincs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!