Az ENSZ előtt bemutatott bizonyítékok szerint nőket erőszakoltak és csonkítottak meg a Hamász terroristái

2023. december 06. 08:44

Joe Biden szerint a Hamász terroristái nemcsak megerőszakoltak, de meg is csonkították a még élő nőket.

2023. december 06. 08:44
null

Az ENSZ hétfői ülésén több mint 800 diplomata részvételével beszámolókat hallgattak meg azokról a nők ellen elkövetett szexuális erőszakos cselekményekről, amelyek az október 7-ei terrortámadás után zajlottak le – írta meg a The Guardian.

Az ülésen olyan videókat vetítettek le, amelyeken az izraeli rendőrség által végzett kihallgatásokon az áldozatok, a szemtanúk és a támadás után elsősegélyt nyújtó hivatalos személyek részletesen beszéltek a borzalmakról. A Nova fesztivál egyik résztvevője tanúsította, hogy szemtanúja volt egy csoportos nemi erőszaknak.

Az ENSZ ülésén két izraeli elsősegélynyújtó személyesen is megjelent, akik alulról lemeztelenített vagy megcsonkított nemiszervű holttesteket találtak, amikor a terrortámadás után az áldozatok maradványait gyűjtötték össze. 

Emellett beszámoltak több női katona holttestéről is, akiket ágyékon vagy mellen lőttek. A nők ellen elkövetett erőszakról készült fotók és videók mellett a Hamász testkamerái és izraeli térfigyelő kamerák is rögzítették a történteket. 

Az izraeli hatóságok további bizonyítékként boncolási jegyzőkönyveket és az elfogott Hamász-harcosok vallomásait is bemutatták. Az izraeli rendőrség nemzetközi bűnügyi nyomozócsoportjának vezetője szerint tucatnyi nőt és néhány férfit erőszakoltak meg a Hamász fegyveresei. 

Joe Biden amerikai elnök egy bostoni kampányrendezvényen beszélt arról, hogy a beszámolók szerint 

a Hamász terroristái nemcsak megerőszakoltak, de meg is csonkították a még élő nőket, a meggyilkolt nők holttesteit pedig meggyalázták.

A Hamász Biden szavait „hamis vádaskodásnak” nevezte, és arról posztolt a Telegramon, hogy az USA elnöke ezzel csak csatlakozott Izrael azon törekvéseihez, hogy eltussolja az amerikai támogatással Gázában elkövetett háborús bűnöket.

Az Izrael és a Hamász közötti konfliktusban elkövetett háborús bűnöket vizsgáló ENSZ-vizsgálóbizottság múlt héten közölte, hogy a Hamász által elkövetett szexuális erőszakra fognak összpontosítani.

Nyitókép: CHARLY TRIBALLEAU / AFP

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2023. december 17. 07:43 Szerkesztve
Az az ensz, aki eddig le se szarta az izraeli aldozatokat? Nem. Biztos egy masik lehet.
2023. december 17. 07:41 Szerkesztve
Mutassák be a nagyközönségnek. A palesznyalók hagy verjék ki rá. Kozben csereljek ki az aldozat helyere az anyukajukat.
Tommaso
2023. december 06. 22:59
1947-ben az ENSZ, hozott egy határozatot, melyet (kivételesen) mindkét Szuperhatalom támogatott: Létre kell hozni egy független Palesztin Államot. A palesztinai arabok hevesen tiltatkoztak és inkább 4 arab ország hadseregei segitségével rátámadta Izraelre. Ezt tették a következő négy arab - izraeli háborúban is. MINDIG AZ ARABOK KEZDTÉK, Izrael csak reagált, és válaszolt. A népirtó terroristák itt kommentelgető, vagy inkább mocskolódó, Tasi János-féle támogatóinak nem tetszik, hogy megirom az igazságot, Na und?! Ki nem szarja le ezeket a neonyilasokat?!
Tasi János
2023. december 06. 18:10
Hallotta valaki, hogy varrtak-e már valakiből lámpaernyőt IS? Mert ezek a hamaszosok olyan gonoszak, hogy akiből nem főznek szappant, azokból azonnal lámpaernyőt varrnak ott a helyszínen! Csak erős idegzetűeknek!: https://www.youtube.com/watch?v=m9Ja8zHUjlw és itt láthatók az öldöklés eredményei: https://www.youtube.com/watch?v=_9-u8LwhiZk
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!