Anton volt, Tonya lett: így próbálják meg elhagyni a férfiak Ukrajnát

2023. december 21. 14:25

Ihor Matvijcsuk ezredes közölte, hogy sok olyan eset is előfordul, amikor a fogyatékkal élők kísérőjeként mennek külföldre a hadkötelesek.

2023. december 21. 14:25

A Mandiner szerdán beszámolt róla, hogy immár az ukránok bárki után odanyúlnak, ha kényszersorozásról van szó. A katonai szolgálatra kötelezettek nemrégiben elindított elektronikus nyilvántartása hamarosan lehetővé teszi annak nyomon követését, hogy egy személy hol dolgozik és fizet adót, ez pedig megkönnyíti a behívók kézbesítését.

Az Ukrán Állami Határszolgálat Nyugati Regionális Főosztályának osztályvezetője, Ihor Matvijcsuk ezredes azt közölte, hogy Ukrajna nyugati határát naponta mintegy 6000 hadköteles korú férfi lépi át – írja a Kárpáti Igaz Szó.

Különböző történetek

Az ezredes elmondása szerint az utóbbi időben megnőtt azoknak a férfiaknak a száma, akik sokgyermekes anyát vesznek feleségül, csak hogy elhagyhassák az országot.

Emellett sok olyan eset is előfordul, amikor a fogyatékkal élők kísérőjeként mennek külföldre.

Hozzátette: „a jogszabály nem részletezi a fogyatékos személyt kísérő kilétét. Vagyis egy fogyatékos személyt különböző időpontokban különböző személyek kísérhetnek, amennyiben megvan az erre feljogosító iratuk, ezt azonban könnyű meghamisítani. Ezért ez a rendszer még fejlesztésre szorul. A szociálpolitikai minisztériumnak kellene ezt a kérdést rendeznie.”

A legfurcsább esetről is beszámolt

Matvijcsuk a határőrök által tapasztalt eddigi legfurcsább esetre is kitért. Megtörtént, hogy

egy hadköteles férfi megváltoztatta az anyakönyvi irataiban a nemét:

Anton volt és Tonya lett. „De a határátkelőn kiderült, hogy valójában nem történt meg a nemváltó műtét” – árulta el az ezredes.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: PAVLO PALAMARCHUK / ANADOLU AGENCY / ANADOLU VIA AFP

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
békalepcse2.0
2023. december 22. 04:47
Az embernek alapvető joga az éleben maradás joga! Az egész ukrajna egy haláltábor, kék sárga ronggyal a sírján. Csak azt a pár meghalni gyáva szart kéne oszlophoz fóliázni, akik fenntartják ezt az állapotit és a nép az meg tudna békélni az oroszokkal, elvégre egyvérből valók.
HunCsz
2023. december 21. 20:51
Hozzánk is szalasztottak valahonnan egy Antonkát. Igazi jellemtelen tetű mi szivesen odaadnánk ha megigérik, hogy a frontszolgálatra lesz beosztva
karakter-2
2023. december 21. 18:40
Mennek a zsidrákokhoz pénzért plasztilint ölni. https://www.youtube.com/watch?v=zSOQBWHahF8
templar62
2023. december 21. 18:15
Dollár , dollár über alles......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!