Aggódnak a hatóságok: túl vonzó a migránsoknak Németország

2023. december 04. 17:38

„Húzófaktorok” járulnak hozzá a Németországba irányuló illegális migráció növekedéséhez a német hatóságok szerint.

2023. december 04. 17:38

A Welt arról ír: a német biztonsági hatóságok egy dokumentuma szerint ismét fokozódik a Németországba irányuló illegális migráció, és ennek egyik legfontosabb forrása a török-görög útvonalon érkező, Görögországban elakadt migránsok tömege.

A német hatóságok úgy látják, robbanásszerűen növekszik a görögországi szigeteken partot érő illegális migránsok létszáma, és ez hozzájárul a Németországba érkező migránsok számának növekedéséhez is.

A hatóságok szerint a már korábban Németországba érkezett családtagok után érkeznek folyamatosan újabb rokonok, és ez „húzófaktor” az illegális migrációban. Arról is írnak, hogy a török partokról csónakokban elinduló migránsok 

a görög parti őrség hajóit látva megrongálják saját csónakjaikat,

hogy bajba kerülve mindenképp kimentsék őket és így az EU területére kerüljenek.

A német pártok némelyike szigorítana Németország migrációs politikáján és visszafogná az ország vonzerejét a migránsok felé. A liberális Stephan Thomae szerint világos jelzést kellene adnia Németországnak, hogy nem éri meg az országba jönnie a migránsoknak. A CDU szerint be kellene szüntetni a családegyesítéseket, valamint tranzit- és visszatoloncolási zónákat kellene létrehozni a határokon.

A németek eközben egy görög-török migrációs megállapodásban reménykednek,

amire december 7-én kerülhet sor. Ugyanakkor a törököknek is egyre inkább elegük van a náluk tartózkodó tömegekből, így nem vehető biztosra, hogy Erdogan könnyen megállapodásra jut az ügyben.

Ezt is ajánljuk a témában

Fotó: MTI/EPA/ANSA/Concetta Rizzo

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. december 06. 10:02
Nem is értem…miért nem Orbanisztánt ostromolják…🤔
nnjohn
2023. december 05. 05:52
Németországnak már reszeltek. Csak polgárháború oldja meg a helyzetet.
vandor-58
2023. december 04. 21:52
Durva de most már felteszek egy kérdést azok a politikai szereplők akik annyira erőltetik ezeknek a rongytúroknak a betelepítését,véletlenül nem-e lehetséges hogy valójában a hamasz vagy a heszbollach europába telepített űgynökei? Mert akkor kurva nagy szarban vagyunk.
ptrfarkas43
2023. december 04. 20:39
emlékezzünk: - A német befogadóképességnek nincs felső határa. - A menekültek többet érnek az aranynál.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik