A szlovák ultrák megpróbáltak történelmi koreográfiát csinálni, ez lett belőle

2023. december 16. 19:05

Érdekes...

2023. december 16. 19:05
null

A csütörtöki Európa Konferencia Liga meccsén a – már továbbjutott – ŠK Slovan Bratislava fogadta a – már kiesett – szlovén Ljubljanát. A meccs 2-1-es szlovén sikerrel ért véget. De ami ennél is érdekesebb volt, hogy

a szlovák ultrák megpróbáltak történelmi koreográfiát csinálni, de elég érdekesen sült el. 

A nézőtéren kifeszített hatalmas drapi – történelmi hősök hiányában – a magyar országgyűlésnek és a Szent Koronának helyet adó pozsonyi várat ábrázolta egy sárkány és egy ismeretlen lovag társaságában. Ljubljana város állata a sárkány – így valószínűleg a felettük való győzelem vágyát szimbolizálja a rajz.

Ezzel szemben a magyar vagy lengyel szurkolók királyokat és nemzeti hősöket szoktak ábrázolni a koreográfiáikban.

Nyitókép: Ultramaniatics Facebook-oldal

 

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
templar62
2023. december 18. 18:48
Sancta Corona .
templar62
2023. december 18. 18:46
Szent Győrgyöt , anyósával együtt szokták ábrázolni .
faramuci
2023. december 17. 12:52
A történelem nélküli bunkóknak mindenük lopott,az országuk,a színbólumaik.......szánalmas
pragmatika
2023. december 17. 10:21
A török hódoltság nagyon betett nekünk, nemzetiségi szempontból. A perifériális területek megúszták, (Felvidék, Horvátország, Erdély) az ország közepe azonban 150 évig hadszíntér volt. A lakosság egy része elvándorolt, és ahova ment, ott sajnos többnyire beolvadt az ottani lakosságba. Növelve úgymond az ottani nemzetiség létszámát. Minálunk állt meg a török terjeszkedés, és ezért q.va nagy árat fizettünk. 150 év hadviselés. Baszottul meghálálta ezt nekünk a műveltobjektívfejlett nyugat trianonban . A Magyarság további 1/3-át választották le a nemzettestünkről, és dobták oda más nemzetiségek felügyelete alá.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!