A háború esélyeiről pár gondolat

2023. december 09. 09:00

A potenciálisan gyengébb akkor bölcs, ha a csúcson tárgyal.

2023. december 09. 09:00
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

„Ez a híres/hírhedt győzelmi park Bakuban. Sajnos nem volt nyitva csütörtök reggel, de kivülről is látható volt a nagy mennyiségű szovjet/orosz technika, amit az örmények elvesztettek.

A háború esélyeiről pár gondolat. Ezt nem csak utólag lehet látni – általában a nagyobb hadseregek, államok és költségvetések győznek, ha nincs nagyon nagy morál/technika/taktika előny a »kisebbik« oldalon.

Azerbajdzsán lakossága vereségük után 7-ről 10 millióra nőtt. Örményországé 3.5-ről 3 millióra csökkent. Azerbajdzsán olaj és gázvagyonát felhasználva egy nagyságrenddel többet költött évtizedeken át fegyverre.

Ilyen tendenciák alapján csak idő kérdése volt jelen kimenetelnek. Sajnos Jereván addig nem állapodott meg, amíg erős pozícióban volt.

Persze ez nehéz, de a potenciálisan gyengébb akkor bölcs, ha a csúcson tárgyal. Akkor, amikor a nagyobb fél elbizonytalanodott...(Ez igaz volt Ukrajnára is tavaly.)

Ezt is ajánljuk a témában

Ez sem garancia persze semmire, de ezt a végkimenetet talán el lehetett volna kerülni, ha 2020 előtt megállapodnak Bakuval. A 2016-os örmény vereség már figyelmeztetés volt...”

Fotó: Mátrai Dávid/Mandiner

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
TOM66
2023. december 10. 17:18
"A potenciálisan gyengébb akkor bölcs, ha a csúcson tárgyal." A potenciálisan gyengébb jellemzően akkor tárgyal,ha tárgyalnak vele.
galancza-2
2023. december 09. 21:42
demi patkány! Fogd be a hazug, gennyes pofádat! Tájékozatlan,tudatlan,műveletlen seggfej voltál egész életedben. Az is maradsz örökké. Undorító ahogy most okoskodsz,pedig eddig teljesen mást ugattál. Én maximálisan tisztelem OV-t,de az felháborító hogy egy ilyen jellemtelen, helyezkedő, ócska karrierista kretént futtat,támogat. demi elvtárs ! te fényesre nyaltad a megyó,fletó,libás gordi seggét is. tagja voltál a szemkilövető, mindent eladósító, hadsereget,rendőrséget tönkretevő balos kurmányoknak.
Kotucso
2023. december 09. 20:55
"Azerbajdzsán lakossága vereségük után 7-ről 10 millióra nőtt. Örményországé 3.5-ről 3 millióra csökkent." Szóval Azerbajdzsán szenvedett vereséget? Én fordítva tudtam. Az a bideni matematika a második mondatban meg magas nekem. Valaki segítsen már!
Kormánypárti2
2023. december 09. 18:36
Mi változott Demkószekértőúr? Hiszen eddig teljes mellszélességgel kiállt az ukrán győzelem mellett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!