100 millió dolláros adományt bukott az amerikai egyetem a zsidóellenességgel kapcsolatos megengedő hozzáállása miatt

2023. december 08. 18:19

„Az iskola megsértette a diszkrimináció- és zaklatásellenes irányelveket” – írták az indoklásban.

2023. december 08. 18:19

Ross Stevens amerikai nagybefektető visszavont egy 100 millió dollár értékű adományt, amelyet alma materének, a Pennsylvaniai Egyetemnek adományozott, az iskola „antiszemitizmus elleni küzdelemmel kapcsolatos álláspontjára” hivatkozva. A Bloomberg cikke szerint Stevens, a Stone Ridge Asset Management társalapítója a befektetési cégben lévő részesedését ajánlotta fel az Ivy League egyetemnek. A céget képviselő ügyvédek szerint azonban 

az iskola megsértette a diszkrimináció- és zaklatásellenes irányelveket, 

amelyeket a befektetői szerepvállalás érdekében elfogadott – áll az egyetem tisztviselőinek küldött, csütörtökön kelt levélben. „A zsidók elleni erőszakra felszólító gyűlöletbeszéddel szembeni megengedő hozzáállása és a zsidó diákokkal szembeni zaklatással és diszkriminációval szembeni laissez-faire hozzáállása sérti a valláson alapuló zaklatást és diszkriminációt tiltó irányelveket és szabályokat” – írták a Davis Polk & Wardwell LLP ügyvédi iroda ügyvédei.

Nyitókép: Angela Weiss / AFP

 

 

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zatoicsi
2023. december 09. 15:37
MUHAHA!
74bro
2023. december 09. 08:03
Azért érdekes. Ha nem lett volna október 7, akkor senki sem beszélne arról, hogyan hasítanak az amerikai egyetemek a progresszív terror alkalmazása és terjesztése terén. Pedig évek óta csinálják (2015 a kulcsév): rasszizmus, normalitást üldöző szexizmus, megfélemlítés és kirekesztés a mindennapok része az egyetemi világban. Orbán megemlítette Svájcban, miként fertőzte meg az amerikai egyetemekről áthullámzó balos-progresszív aktivizmus az eu-bürokráciát. Jó reggelt.
szintetikus
2023. december 09. 07:43
Majd a negrusok és a terrorista barátok összeadják nekik. 😂😂
5m007h 0p3ra70r
2023. december 09. 00:04
Majd a náci hülyegyerekek megengedő szülei összedobják azt a 100 millát ügyesen progresszíven.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!