A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

WSJ: A Fehér Ház számára tényleg fontosabb a viszály elkerülése Moszkvával, mint a győzelem?

2023. november 29. 16:27

Ezzel akarják Kijevet béketárgyalásokra kényszeríteni.

2023. november 29. 16:27

„A világnak fokoznia kell a katonai segélyt Ukrajna számára, hogy elkerülje a vereséget” – jelentette ki az egyik neves amerikai biztonságpolitikai szakértő, Walter Russel Mead a Wall Street Journal hasábjain. A szakember azt is hozzátette, ahogy az a német Bildben is megjelent, Joe Biden és Olaf Scholz jövőre rá akarja kényszeríteni Kijevet a béketárgyalásokra, éppen ezért nem szállít elég fegyvert az országba.

Russel Mead szerint

a Fehér Ház számára fontosabb a viszály elkerülése Moszkvával, mint a győzelem, így Kijevnek nem lenne más választása, mint a párbeszéd, az USA pedig úgy tálalhatná a fejleményeket, mint a demokrácia sikerét.

A szakember úgy látja, egy hasonló forgatókönyv esetén az orosz elnök, Vlagyimir Putyin könnyen a gyengeség jeleként értékelhetné az engedményt, amellyel bizonyítaná a Nyugat meghátrálását. A jelek szerint már most is egyre megosztottabb a demokratikus tábor, inog Volodimir Zelenszkij pozíciója – áll az írásban.

Fotó: Alexander Kazakov/POOL/AFP

 

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. november 29. 21:56
"WSJ: A Fehér Ház számára tényleg fontosabb a viszály elkerülése Moszkvával, mint a győzelem?" Hát, ha én Fehér Ház lennék, akkor ja, fontosabb. Ukrajna nem ér meg egy világháborút. De Ukrajnának úgy sincsen szava, a békéről elsősorban Amerika dönt, elegendő Oroszországgal megegyeznie. Akármiben is állapodnának meg azt könnyedén Ukrajnára tudnák kényszeríteni. A gyors és tartós béke egyetlen módja Ukrajna felosztása. https://cdn.nwmgroups.hu/s/img/i/1403/20140324ukrajna-felosztasa-egy-lengyel-televizio.jpg Így az EU-NATO is győztesnek érezhetné magát.
herceg-3
2023. november 29. 21:39
Hááát, a nyugatnak és az USA-nak nagyon sok más lehetősége nem nagyon van, de ha ez vigasztalja Walter Russel Mead "szagértőt", Putyin sem fog csak úgy leülni tárgyalni! Meg is mondta, hogy annak esélye, hogy Kijevvel tárgyaló asztalhoz lehessen ülni a jövőévben, tendál a nullához!
48saxon
2023. november 29. 21:28
"viszály" - micsoda eufemizmus a (atom)világháborúra.
BBrutus
2023. november 29. 17:52
A világ nem egyenlő az USA - EU párossal. Ez legfeljebb a világ 10-15%-a. Hogy miért kell Zselét békére kényszeríteni? Mert már nincs mit adni neki. A nyugati csodafegyverek semmit nem értek. Leopárd, Abrams, Challenger nagy hájpot kapott, majd sok még a front elérése előtt megsemmisült. Rákenni az Ukránokra lehet, hogy nem jól használták ezeket, de szerintem ez csak egy mocskos duma. Azt a kérdést kellene feltenni , hogy miért kellet belehajszolni Őket ebbe a megsemmisítő háborúba? Mert az Oroszok ezt most már be fogják fejezni a saját szájuk íze szerint, engedmények nélkül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Mindent egy helyen az olimpiáról