Újraválasztották a spanyolok Pedro Sánchezt

2023. november 16. 14:25

A Spanyol Szocialista Munkáspárt (PSOE) főtitkárát, Pedro Sánchezt újra miniszterelnökké választotta a spanyol parlament Madridban.

2023. november 16. 14:25
SÁNCHEZ, Pedro

A jelöltet a 350 fős törvényhozásban 179 képviselő támogatta, 171-en ellene szavaztak. Megválasztásához abszolút többségre, legalább 176 voksra volt szüksége. Pedro Sáncheznek beiktatásához esküt kell tennie az alkotmányra VI. Fülöp király jelenlétében, majd várhatóan megnevezi kormányának tagjait.

A PSOE október végén koalíciós megállapodást kötött a több baloldali pártot tömörítő Sumar formációval.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2023. november 17. 12:59
Számtalan olyan kifejezés létezik, amikről az itt fröcsögő iskolázatlan jobboldaliak soha nem hallottak Ilyen a parlamenti matematika is. A legtöbb ország - lehetőség szerint - elkerüli a kisebbségi kormányzást. Bár úgy is remekül el lehet vezetni egy országot, de mégis. Olyan kormányra törekednek, amelyik birja a Parlament legalább 50,01%-ának bizalmát. Dudának, a lengyel államfőnek a kinevezési "bakija" ezért nemzetellenes.
Tommaso
2023. november 17. 12:54
Szar komment tavirózsa2-é. A spanyol nép választott, és nem a parlament tagjai, azokat csak választották, szintén a spanyol nép. A spanyol szavazók nem a te szinteden vannak, ők pontosan tudták, ki a szocialisták miniszterelnök-jelöltje.
Tommaso
2023. november 17. 12:50
"Beiktatták Spanyolországban az új-régi miniszterelnököt. A politikai eseményen mellőzték az oda nem tartozó vallási jelképeket." A kamu-keresztény FIDESZ lakájmédiája szolgain követi Orbán farizeus vonalát. Úgy tesznek, mint akik az állam és az egyház több száz évvel ezelőtti szétválasztásáról még életükben nem hallottak . Pedig ehhez elég lett volna általános iskolai töriórákra járniuk. Úgy látszik a Mandiner újságiróinál, nemcsak az érettségi, de még az alapfokú végzettség sem követelmény.
Tommaso
2023. november 17. 12:47
azterelnököt Spanyolországban A politikai eseményen - érthető módon - mellőzték az oda nem tartozó a vallási jelképeket. A kamu-keresztény FIDESZ lakájmédiája szolgain követi Orbán farizeus vonalát. Úgy tesznek, mint akik az állam és az egyház több száz évvel ezelőtti szétválasztásáról még életükben nem hallottak . Pedig ehhez elég lett volna általános iskolai töriórákra járniuk. Úgy látszik a Mandiner újságiróinál, nemcsak az érettségi, de még az alapfokú végzettség sem követelmény. Beiktatták a miniszterelnököt Spanyolországban A politikai eseményen - érthető módon - mellőzték az oda nem tartozó a vallási jelképeket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!