Újra garázdálkodtak a klímaaktivisták: kalapáccsal estek neki egy festménynek (VIDEÓ)

2023. november 06. 17:31

Ezt követően ordibálva közölték a problémáikat.

2023. november 06. 17:31

Két embert letartóztattak hétfőn, miután megrongáltak egy híres festményt védő üveget – írja a The Telegraph.

Az elkövetők a Just Stop Oil elnevezésű csoporthoz tartoznak, és Diego Velázquez „Rokeby Vénusz” olajfestményét vették célba kalapácsokkal. A szervezet közzétett egy videót, amelyen a két tüntető látható, amint betörik a 17. századi festmény üvegét, mielőtt a látogatókhoz fordulnának.

A rongálás célja az volt, hogy követeljék a brit kormánytól a fosszilis tüzelőanyagok feltárására, fejlesztésére és kitermelésére vonatkozó engedélyek azonnali felfüggesztését. „A nők nem szavazással szerezték meg maguknak a szavazati jogot; ez már nem a szavak ideje, hanem a tetteké.

Itt az ideje, hogy egyszerűen megállítsuk az olajat”

– mondta a női tüntető.

A felvételt itt tudják megtekinteni:

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Youtube

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Natila
2023. november 07. 21:21
Most esett le nekem, " Just Stop Oil" a szervezet neve, de képeket rongálnak (ezek olajfestékkel készült képek), ezeknek csak az olajfestékkel van bajuk, de tényleg az agyamentekre a kép alapján ez is rá illik. :-)
vizesnyolcas
2023. november 07. 13:14
Nézem a hülye picsa rongyosra tépett nadrágját. Nyilván fel sem képes fogni, hogy ez a divat az erőforrások pazarló felhasználását generálja, ami nem éppen környezetbarát viselkedés. És még ő gondolja magát klímaaktivistának?
nnjohn
2023. november 07. 05:56
Már nem csak én mondom, hanem a feleségem is: nőket nem szabad engedni politizálni.
fraktoaster
2023. november 06. 20:59
Eszembe jutott a Russel Crowe féle South Park epizód. Abban Russel többek között küzdött a rák ellen is, agyonverte a rákos beteget.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!