Újabb ország dönthet az ukrajnai fegyverszállítás leállításáról

2023. november 27. 10:18

A hollandiai kampányban elhangzottak alapján Geert Wilders miniszterelnökként minimum mérsékli, de talán le is állítja az ukrajnai fegyverszállítást, ebben pedig erős szövetségese lesz az Európai Unióban Orbán Viktor és Robert Fico.

2023. november 27. 10:18
null

A hollandiai választásokon győztes Geert Wilders a kampány során többször elmondta, hogy hazájának szüksége van azokra a fegyverekre, amelyeket a leköszönő kormány felajánlott Ukrajnának. Ez alapján valószínűsíthető, hogy az új vezetés minimum csökkenti a katonai támogatását, de akár teljesen le is állíthatja a fegyverszállítást – írja a The Epoch Times.

Ezt is ajánljuk a témában

A lap megjegyzi:

Wilders győzelme közelebb hozhatja a holland külpolitikát Magyarországhoz és Szlovákiához, hiszen Orbán Viktor és Robert Fico azok az uniós kormányfők, akik ellenzik Ukrajna felfegyverzését.

Ezt is ajánljuk a témában

Adam Morrow szerint egyértelmű, hogy ha átveszi Wilders a holland miniszterelnökséget, ő sem fogja támogatni Ukrajna feltétel nélküli finanszírozását, Orbán Viktor és Robert Fico személyében pedig erős szövetségesekre találhat ebben az Európai Unióban.

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP/Remko De Waal

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Intar
2023. november 27. 22:44
A libsi összefogás Wilders kormányalakításat is meggátolja, ahogy lengyelországban Morawieczkiét is.
Csigorin
2023. november 27. 16:35
alakul ez ha a liberalizmus fellegvara fel tudott ebredni, akkor talan nincs meg veszve Europa
herceg-3
2023. november 27. 16:13
Nekem tetszik!
lájkbajnok
2023. november 27. 13:13
A putyinista koalíció.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!