Tűzszünet vagy nem tűzszünet

2023. november 05. 15:51

Ukrajnába legyen béke, Izraelben meg „hajrá hadsereg”!

2023. november 05. 15:51
Ambrózy Áron
Ambrózy Áron
Pesti Srácok

„Egy kis fázás meg éhezés nem nagy ár azért, hogy jó emberek lehessetek, ugye, kedves nyugati elvtárspajtások?

De ami még fontosabb, hogy míg Ukrajna egy kis-Oroszország, egy korrupt és ellenséges latorállam, amivel képtelenség két értelmes szót váltani, addig Izrael egy csipetnyi (régivágású) Európa a Közel-Keleten. Egy őrtorony, ami ha leomlik, akkor az arab világ elkezdhet végre a térképen Európa felé nézelődni. Ukrajna esetében ez csak sok-sok áttétellel igaz, ha győzelmet aratnak az oroszok, akkor jöhet az évtizedeken át tartó emésztés ilyenkor szokásos folyamata. És mint az közismert, Oroszországnak nagy az étvágya, de rossz a gyomra. Birodalom(vissza)építő vágyaik pedig Közép-Ázsia meg a Kaukázus felé mutatnak, nem Európára. Vagyis egy kivérzett és olcsó Oroszország egész pofás opció, nem mindegy, hogy keresleti vagy kínálati piacot találunk keleten. 

Izraelnek viszont győznie kell, ők biztosítják a minimális befolyásunkat a közel-keleti ügyekre, benne a Vörös-tengerre. Ha Izrael nincs, akkor az amerikai jelenlét is megszűnik, elvégre miért lenne érdeke az amúgy izolacionalizmusra hajlamos amerikaiaknak rendet tartani arrafelé. Csak az evangéliumi keresztények romantikus Izrael-képe és a lassan elpárolgó olajdollárok miatt vannak ott. Ukrajnában meg ők sem tudják, hogy mit keresnek.

Mi még megtehetjük, hogy az érdekeinket követjük, szemben a woke-elmebetegeknek és a muszlim világból érkezett tömegeknek kiszolgáltatott Nyugat-Európával szemben. Ha meg megtehetjük, akkor miért moralizálunk és okoskodunk, ahelyett, hogy követnénk azokat? Ukrajnába legyen béke, Izraelben meg »Hajrá hadsereg!«

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: MENAHEM KAHANA / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2023. november 07. 08:39
A magát békepártinak hazudó vétótlan köpcös geci megmutatta az igazi cigány pofáját és kimászott a zsidó gazdái valagából nemmel szavazni a békére. Ezt nehéz megmagyaráznod ambrózi, még akkor is, ha az aranyered a földig lóg az erőlködéstől. Nem azt kell figyelni, mit hazudozik a vétótlan köpcös cigány geci, meg a magadfajta sameszeik, hanem azt, amit tesztek!
Ad majorem Dei gloriam
2023. november 07. 00:10
ami ha leomlik, akkor az arab világ elkezdhet végre a térképen Európa felé nézelődni Papa, azon már rég túl vagyunk. Ja, akkor fizetni szeretnék.
MaBaker
2023. november 06. 15:08
Ennél skizofrénebb cikket még életemben nem olvastam! Az orosz-ukrán vérontás rossz, a palesztin-zsidó vérontás jó. Ha Ukrajna miatt tör ki a világháború az rossz, ha Izrael miatt, az jó. Egyébként UkrajnábaN és nem Ukrajnába legyen béke te paraszt!
Mankel
2023. november 06. 10:15
Aztán az mitől is érdekünk, hogy Oroszország nyerjen Ukrajnában? Mert ugye ezt felejtik el mindig egyes alkalommal hozzátenni a békéhez. Ha most tűzszünet és béke lesz az azt jelenti, hogy visszaigzoltuk az Oroszoknak, hogy ha azt csinál amit bír. Elröppen megint 8-10 év és újra megtámad valakit. Hisz megint lesz aki úgy visekedik, mint Hitlerrel. Áhh ha ezt megkapja tuti béke lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!