Tudathasítás

2023. november 07. 07:23

Orbán amint átlép Európa keleti határán, azonnal előbújik belőle a Júdás.

2023. november 07. 07:23
Hargitai Miklós
Hargitai Miklós
Facebook

„Három figyelemreméltó állítást is megfogalmazott a magyar miniszterelnök az Asztanában tett maskarás kirándulás alkalmával. A kisebbik gond, hogy egyik sem volt igaz. A nagyobbik, hogy mindhárom olyan világképet tükröz, amelynek Magyarország valós helyzetével és lehetőségeivel alig akad már érintkezési pontja.

A paranormális történet azzal a bejelentéssel kezdődött, hogy bár a migráció lökéshullámait nem sikerült megállítani Európa határainál, egyetlen kivétel mégis akadt, hazánk személyében. Ehhez képest pillanatnyilag három európai állam, Ausztria, Szlovénia és Szlovákia is a magyar határon át érkező menekültáradatot tartja az első számú biztonsági kockázatnak – utóbbi olyannyira, hogy az ottani új kormányerő sikeres választási kampányt is épített erre a fenyegetésre. Vagyis: ha megállítottuk a határainkál a migránsokat, ahogy Orbán mondja, akkor hogyan kerülnek tíz- és százezerszám a szlovák meg az osztrák határra Magyarországon keresztül?

A második kinyilatkoztatás szerint elvágták (nyilván a tudjukkik) az európai gazdaság alapjait adó európai–orosz gazdasági együttműködés a szálait, mi viszont az egymásra utaltságban úgymond lehetőséget látunk. A kormányfő figyelmét talán elkerülte, de az elmúlt évtizedek európai Oroszország- és Kína-politikája arra a feltételezésre épült, hogy a gazdasági kooperáció révén a két egykori (?) diktatúra demokratizálható. Oroszország az Ukrajna elleni agresszióval, Kína pedig többek között az elnöki klán hatalmának bebetonozásával, meg ujgur (kelet-turkesztáni türk) testvéreink drasztikus elnyomásával demonstrálta, hogy tévedtünk. Mellesleg Oroszország jóval előbb manipulálni kezdte az európai olaj- és a gázpiacot a szállítások korlátozásával, mint ahogy az ukrajnai háború elkezdődött volna. Vagyis még csak az sem egyértelmű, hogy ki ragadott ollót az egyébként tényleg életveszélyesen szoros, az egyes tagállamok belpolitikáját is befolyásolni képes szálak szétvágása érdekében.

A harmadik szentencia talán a legijesztőbb: Orbán Viktor szerint új európai biztonsági architektúrára van szükség, amely elfogadható az oroszoknak. Nyilván ő is tudja, de azért szögezzük le: van biztonsági architektúránk, NATO-nak hívják és nagyobb arányban szavaztak rá a magyarok, mint a Fideszre bármikor. Azt pedig, hogy Oroszországnak mi felelne meg, maga Putyin adta írásba: ha a NATO visszavonulna az 1997-es határai mögé. Ami többek között Magyarország NATO-talanítását jelentené, tekintve, hogy 1999-ben léptünk be a szervezetbe.

Egyszóval van egy vezetőnk, aki Brüsszelben egyelőre hitelesen játssza a kótyagos, de valamennyire még használható szövetséges szerepét, ám amint átlép Európa keleti határán, azonnal előbújik belőle a Júdás. Nekünk meg csak annyi választási lehetőséget hagy, hogy eldönthetjük, vajon a fogcsikorgatva az európai kultúrkörben maradó, vagy a magát a despotikus ázsiai rezsimekben otthon érző Orbánt tekintjük-e valódinak. Ez a két irány ugyanis legfeljebb az ő tudatában fér meg egyszerre: nekünk előbb-utóbb választanunk kell.”

Nyitókép: MTI / Mohai Balázs

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
taminol
2023. november 14. 15:11
1.) A migránsok nagy része Romániából kerül Magyarországra. 2.) Azért mondják, hogy Magyarországról jönnek, mert ide nem toloncolják vissza őket. Mert az EU szerint nem vagyunk biztonságos ország (hülyék, de azért köszi) 3.) Szlovéniába Magyarországról jönni, azért nem igazán életszerű
Cserna János
2023. november 08. 22:35
Hargitai hazudik, és a hülyéknek ír cikkeket. Sem az osztrák, sem a szlovák határon nem jelentkeztek még csak százával sem a déli kerítésen átjutott migránsok. Valamennyi persze le tudja küzdeni, de nincs olyan kerítés a világon, amely 0% hibával működik, lásd a vasfüggöny határzárait, pedig ott tűzparancs volt érvényben és lőttek is - mondjuk a berlini falnál. Az utakon autózó túlnyomó többsége a szerb-román zöldhatáron jón át. Ausztria ezért blokkolja a schengeni csatlakozásukat. A Népszava fáziskésében is van ezzel a cikkel, tegnap volt kedd.
Abafy Alfréd
2023. november 08. 16:20
Hibbant faszkalap
Graf
2023. november 08. 10:18
Hargitai te menj az anyád 3,14csájába, te libsi bohóc.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!